آیا میزان کافئین موجود در روشهای مختلف دمآوری قهوه با یکدیگر متفاوت است؟ این سؤالی است که برای بسیاری از علاقهمندان به قهوه پیش میآید و تصور عمومی بر این است که میزان کافئین در یک فنجان اسپرسو نسبت به دیگر روشهای دمآوری بیشتر است؛ اما این در حالی است که اگر دو فنجان قهوه اسپرسو و قهوه دمی با روش فرنچ پرس را با هم مقایسه کنیم، اعداد بهدستآمده چیز دیگری به ما میگویند. در این یادداشت به این مقوله و مقایسه میزان کافئین در این دو روش دمآوری میپردازیم.
یک فنجان قهوه اسپرسو، با حجم ۲ اونس حاوی حدوداً ۸۰ میلیگرم کافئین است، اما فنجان قهوه دمی به حجم ۱۲ اونس در حدود ۱۲۰ میلیگرم کافئین در خود دارد. پس با نوشیدن یک فنجان قهوه دمی میزان بیشتری کافئین به بدن میرسد. ولی نکته جالب در این بین تفاوت حجم دو قهوه است.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
وقتیکه حجم مساوی را در نظر بگیریم غلظت کافئین در اسپرسو ۴۰ میلیگرم در هر اونس است و در مورد قهوه دمی ۱۰ میلیگرم در هر اونس.
ولی چون مقدار سرو استاندارد این دو نوشیدنی با هم متفاوت است،
پس 2 اونس قهوه اسپرسو در مقابل ۱۲ اونس قهوه دمی قرار میگیرد و با نوشیدن قهوه دمی کافئین بیشتری به بدن میرسد.
کافئین در اسپرسو
حال این سؤال به وجود میآید که چرا پس از نوشیدن اسپرسو احساس میکنید کافئین بیشتری دریافت کردهاید و سرحالتر و پرانرژیتر میشوید؟
پاسخ این است که نوشیدنی اسپرسو خیلی سریعتر نوشیده میشود، شاید در سه جرعه؛
بنابراین میزان افزایش کافئین در بدن و عملکرد آن بر سیستم اعصاب مرکزی بسیار سریعتر اتفاق میافتد
و این بسیار بیشتر از نوشیدن یک فنجان قهوه دمی است.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه فرانسه (فرنچ پرس) french press بر روی تصویر زیر کلیک کنید
با این تفاصیل عواملی که در افزایش میزان کافئین اسپرسو دخیل هستند؛ عبارتاند از:
درجه آسیاب ریزتر: در این شرایط سطح تماس قهوه با آب افزایش یافته و درنتیجه میزان بیشتری استخراج میشود.
حرارت و فشار: آب در حدود ۹۳ درجه با فشار از داخل پودر قهوه رد میشود و بنابراین میزان استخراج این ماده بیشتر میشود.
نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که افزودن هرگونه افزودنی به قهوه میزان جذب کافئین را کندتر و آهستهتر میکند.