قهوه موریس – قهوه و چای محبوبترین نوشیدنیها در جهان هستند؛ و گرچه ازنظر علاقهمندان به هر دو، ایده مخلوط قهوه و چای غیرمعمول به نظر میرسد، اما به طرز شگفتانگیزی محبوب است.
در سراسر جهان، قهوه و چای به روشهای مختلفی بهعنوان نوشیدنیهای سنتی و کافهای کاملاً جدید مخلوط و مصرف میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر، با متخصصان در مورد نوشیدنیهای ترکیبی مانند یوآن یونگ، کوپی چام و منجمد صحبت کردم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چرا مردم قهوه و چای را در سراسر جهان مخلوط میکنند و نحوه تهیه برخی از این نوشیدنیهای ترکیبی را در زیر بررسی کردیم که در ادامه میخوانید:
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
ترکیبهای محبوب در سراسر جهان
درحالیکه مفهوم مخلوط کردن قهوه و چای دقیقاً مختص یک کشور یا فرهنگ نیست، سه نوشیدنی اصلی ترکیبی از قهوه و چای وجود دارد.
امیلی مک اینتایر بنیانگذار و مدیرعامل Catalyst Trade مستقر در پورتلند، میگوید که ترکیب چای و قهوه در اتیوپی، جایی که به نوشیدنی حاصل از آن منجمد یا اسپریتس گفته میشود، محبوب است.
امیلی میگوید: «این یک نوشیدنی ساده است که با چای و اسپرسو درست میشود و اغلب با شکر شیرین میشود. این نوشیدنی معمولاً در شهرهای تفریحی مانند هاواسا و همچنین شهرهای بزرگ مانند آدیسآبابا رواج دارد و دارای طعم دلپذیر و با طراوت است.»
او به من میگوید که نوشیدنی منجمد اغلب با استفاده از یک مارک معروف چای محلی و اسپرسو ساخته میشود. چای قبل از ریختن اسپرسو بر روی آن در یک فنجان غوطهور شده و با شکر شیرین میشود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه دمی brewed coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
نتیجه آن، نوشیدنی متعادلی است که «نمای گل سبک چای سیاه را با تلخی سنگینتر و بلوطی اسپرسوی کباب تیره» ترکیب میکند.
اگر از مالزی یا سنگاپور دیدن کنید و نوشیدنی مشابهی را مییابید که در کیوسکهای کنار خیابان یا کافیشاپهای سنتی سرو میشود که نام آن کوپی چام است.
این نوشیدنی است که با مخلوط کردن یک چای سیاه شدید با شکر، شیر تبخیر شده و قهوه غلیظ تهیه میشود و سپس میتوان آن را گرم یا سرد سرو کرد.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه موج سوم third generation coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
یوآن یونگ چیست و چرا متفاوت است؟
درحالیکه کوپی چام و نوشیدنی منجمد محبوب هستند، مشهورترین ترکیب قهوه و چای تا حد زیادی یوآن یونگ است که از هنگکنگ سرچشمه میگیرد.
Mike Kwok مدیر فروشگاه در HYPEBEANS، واقع در Central، هنگکنگ میگوید:
«این نوشیدنی تقریباً در تمام چایخانهها و غذاخوریهای سنتی یافت میشود.»
یوآن یونگ بهطورکلی با مخلوط کردن چای شیر به سبک هنگکنگ و قهوه ساخته میشود.
Lan Fong Yuen، یک چایخانه محلی، ادعا میکند که این نوشیدنی را در سال 1952 اختراع کرده است.
یوآن یونگ از دورانی نشأت میگیرد که فروشندگان مواد غذایی در فضای باز (معروف به دای دای دونگ) برای خدمترسانی به رانندگان و کارگران در شهر وجود داشتهاند.
این کارگران اغلب از چای به سبک هنگکنگ لذت میبردند اما اغلب احساس میکردند فاقد کافئین است
و افزودن قهوه به آن باعث بیدار ماندن آنها در هنگام شیفتهای طولانی یا هنگام رانندگی در طول شب میشود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه فرانسه (فرنچ پرس) french press
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چای شیر به سبک هنگکنگ بسیار محبوب است. تخمین زده میشود که سالانه حدود 2.5 میلیون فنجان نوشیدنی در این کشور مصرف شود.
بااینحال، به طرز متفاوتی برای بیشتر چایهای دمکرده دیگری که میتوانید در سراسر جهان پیدا کنید، تهیه میشود.
برای تهیه چای شیر به سبک هنگکنگی، برگهای چای سیاه خردشده در آب با نسبت تقریبی یک قاشق غذاخوری برگ چای در 150 میلیلیتر آب جوشانده میشوند و بهطورکلی از یک چای سیلان پررنگ استفاده میشود.
این مخلوط قبل از اینکه با شیر غلیظ مخلوط شود حدود سه دقیقه دم میشود. ب
رای هر قاشق غذاخوری برگ چای که در دمکرده اولیه استفاده میشود، حدود 200 میلیلیتر شیر تغلیظ شده اضافه میشود.
سپس این دمکرده برای مدت سه دقیقه دیگر جوشانده میشود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه کمکس chemex
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
یافتن نسبت طلایی در یوآن یونگ
برای ایجاد یوآن یونگ، چای شیر به سبک هنگکنگی به یک قهوه غلیظ اضافه میشود. نسبت دقیق و روش مخلوط متفاوت است.
بعضی از دستورها توصیه میکنند که این مخلوط تقریباً 2: 1 چای شیر به قهوه باشد، درحالیکه برخی دیگر به 50-50 نزدیک هستند.
نایجل ال بنیانگذار نوشیدنیهای تیرستا در ونکوور کانادا میگوید:
«برای معتبرترین طعم، نسبت طلایی “70٪ قهوه و 30٪ چای شیر تبخیر شده است.
شیر تبخیری همیشه انتخاب این نوشیدنی است.
استفاده از شیر تبخیری به این معنی است که نوشیدنی غلیظ و شیرین است – اما هنوز بهاندازه کافی تلخ است تا از طعم شیرینی جلوگیری کند.»
همچنین اعتقاد بر این است که این تعادل طعمها دلیل نامگذاری این نوشیدنی است.
در کانتونی یوئن به اردکهای نر و یونگ به اردکهای ماده اطلاق میشود.
این دو کلمه در نام نوشیدنی بهعنوان کنایه از چگونگی تکمیل طعمدهندهها با یکدیگر استفاده میشود.
برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز سایفون siphon
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
مارتین به من گفت که قبل از ایجاد یوآن یونگ چای شیر به سبک هنگکنگی درست نمیکند
و میگوید که در عوض قبل از افزودن هر دو به شیر، قهوه و چای را جداگانه آماده میکند.
مارتین با یکسوم فنجان شیر تبخیر شده شروع میکند، قهوه سیاه را اضافه میکند تا زمانی که فنجان تقریباً نیمهپر شود
و در آخر قبل از اینکه خوب هم بزنیم به آن را با چای سیاه اضافه میکند.
مایک میافزاید: «این نوشیدنی عالی کافئین است که ترکیبی از بافت ابریشمی چای شیر و طعم و عطر معطر و غنی قهوه است.»
برای خرید قهوه مناسب برای دم آوری با قهوه ساز اروپرس aeropress
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
قهوه و چای: آیا همچنان محبوبیت دارد؟
درحالیکه یوآن یونگ هنوز در خارج از هنگکنگ نسبتاً ناشناخته است، نایجل به من میگوید که آن را در دورتر از کشور، معمولاً در مکانهایی که جمعیت قابلتوجهی از آسیاییها دارند، میتوان یافت.
مارتین میگوید که فکر میکند وقتی جهانیان با فرهنگ چای هنگکنگ بیشتر آشنا شوند محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
او میگوید:
«یوآن یونگ هنوز خیلی شناختهشده نیست. مردم هنوز در حال کشف چای شیر به سبک هنگکنگ هستند و این به آماده بودن یا نبودن جهان بستگی خواهد داشت.»
2 دیدگاه در “تاریخچه مخلوط کردن قهوه و چای در جهان”
جالب بود
سپاسگزاریم