طرز تهیه قهوه عربی نسبت به سایر روشها کمی متفاوت است و به همین خاطر جزو قهوههای خاص در دنیا بهحساب میآید. این قهوه در کشورهای حاشیه خلیجفارس و شهرهای جنوبی ایران به شکل ویژهای تهیه میشود و مهمترین وسیله آن قهوه جوش دله است.
فهرست محتوا
Toggleمیراثی در یونسکو
قهوه سنتی عربی تاریخچهای کهن و جایگاه اجتماعی ویژهای در کشورهای عربی دارد و به همین خاطر هم در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبتشده است. از این قهوه در مراسم مختلفی مثل مذاکرهها، عروسی و… استفاده میشود.
برای خرید قهوه عربی arabic coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
طرز تهیه قهوه عربی
طرز تهیه قهوه عربی اصول سادهای دارد و تقریباً در همهجا یکسان است و مهمترین وسیله آن قهوه جوش دله است. دله یک قهوهجوش خاص است که آن را در منازل اکثر اعراب میتوان پیدا کرد.
شما برای درست کردن قهوه عربی میتوانید از پودر قهوه استفاده کنید یا دانههای قهوه را تهیه و خودتان تبدیل به پودر کنید. درصورتیکه از دانههای قهوه استفاده میکنید، آنها را بهوسیله آسیاب قهوه (ترجیحاً دستی) آسیاب کنید. میزان آسیاب قهوه بهاندازه قهوه ترک و یا کمی درشتتر از آن است و بهصورت آرد کامل نیست.
سپس چند عدد هِل را با هاون یا پشت قاشق له کرده و بعدازآن آسیاب کنید. حال برای اینکه برای سه نفر قهوه آماده کنید 3 فنجان آب را درون دله ریخته و با دمای متوسط به جوش برسانید.
برای خرید قهوه یونانی greece coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بعد از به جوش آمدن آب، بهاندازه 30 ثانیه دله را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود و در همین حین شعله را کم کنید. در این مرحله به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری قهوه را به آب اضافه کنید و مجدد روی شعله قرار دهید. نیازی نیست قهوه را با آب هم بزنید چون بعد از به جوش آمدن قهوه با آب مخلوط خواهد شد.
قهوه را روی حرارت ملایم بگذارید، بعد از چند دقیقه شروع به کف کردن میکند. با مشاهده کف دله را از روی حرارت بردارید و پس از فروکش کردن کف دوباره آن را بر روی حرارت قرار دهید، این کار را دو یا سه بار تکرار کنید تا جایی که دیگر فرایند کف کردن رخ ندهد.
پسازآن به مدت 20 دقیقه قهوه را بر روی شعله ملایم قرار دهید.
افزودنی های قهوه عربی
همانطور که گفته شد در تهیه قهوه عربی میتوانید از هل، میخک، زنجبیل و زعفران نیز استفاده کنید
به همین منظور در این مرحله اجاق را خاموشکنید و اجازه دهید دله یک دقیقه روی آن باقی بماند.
حال میتوانید یک قاشق مرباخوری پودر هل، یک قاشق چایخوری میخک یا سه عدد میخک آسیاب نشده،
یک قاشق چایخوری زنجبیل و چند عدد زعفران به دله اضافه کنید.
به مدت 5 دقیقه در همین حالت صبر کنید تا هم قهوه حلنشده در آب تهنشین شود و هم گیاهانی که به قهوه اضافه کردهاید دَم بکشند.
در این مرحله قهوه تقریباً آمادهشده است و باید آن را در فنجان بریزید.
برای خرید قهوه ترک turkish coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
سعی کنید برای ریختن قهوه از یک صافی استفاده کنید و حتماً دقت داشته باشید که قهوه تهنشین شده تا حد ممکن وارد فنجان نشود.
در خاتمه قهوه را در فنجانهای کوچکی که مخصوص سرو قهوه عربی هستند، بریزید.
در طرز تهیه قهوه عربی بهصورت سنتی، این فنجانها معمولاً کمتر از نصف پر میشوند.
قهوه عربی بدون شکر است و برای سرو آن خرما، انجیر یا شیرینیهای دیگر در کنار آن استفاده میشود.
فرهنگ نوشیدن قهوه عربی
بعد از دم کردن قهوه دله را در دست چپتان بگیرید و قهوه را درون فنجانی که در دست راست دارید بریزید.
بعدازاین انتظار میرود که مهمان شما هم با دست راست فنجان قهوه را برداشته و بنوشد.
ممکن است افزودنیهای مختلفی مثل بادام، کارامل و… به این قهوه زده شود اما در بیشتر مواقع قهوه عربی بدون افزودنی سرو میشود.
به یاد داشته باشید که مهمانها در هر بار ملاقات حداقل بین یک تا سه فنجان قهوه میخورند، پس حتماً به آنها قهوه تعارف کنید.
اگر مهمان بعد از خوردن قهوه، فنجان را به سمت راست چرخاند یعنی قهوه تمام شده است و میزبان میتواند برای او دوباره قهوه بریزد.