قهوه موریس – قهوه پاناما ؛ این روزها به یک مدعی تمام و کمال برای کسب جایگاه بهترین قهوه آمریکای مرکزی تبدیلشده است. حال چطور این جایگاه را به این سرعت پیداکرده، در این یادداشت به آن می پردازیم.
قهوه اولین بار در اواخر قرن ۱۹ میلادی همراه با مهاجران اروپایی وارد پاناما شد. تقریباً تمام قهوههای مرغوب پاناما در مزارع بزرگ خانوادگی در ایالت چیریکی در غرب کشور و در نزدیکی مرز پاناما با کاستاریکا میروید. بسیاری از تولیدکنندگان قهوه در پاناما، نسلهای پنجم و ششمی هستند که نیاکانشان به دست خود این مزارع را بنیان نهادهاند و از آن زمان این مزارع بهصورت خانوادگی اداره میشود. حداقل ۵ ناحیه مهم کشت قهوه در مناطق اطراف کوههای آتشفشانی بارو (Baru Volcano) پراکنده شدهاند:
بوکت (Boquete) که معروفترین آنهاست، پاسو آنچو (Paso Ancho) که قهوهای بسیار مرغوب تولید میکند، ولکان (Volcan)، پیدرا د کاندلا (Piedra De Candela) و رناسیمینتو (Renacimiento).
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
قدیمی ترین منطقه کشت قهوه
منطقه بوکت قدیمیترین و معروفترین منطقه کشت قهوه در پاناماست.
قهوه منطقه ولکان نیز از دیگر قهوههای مرغوب و بسیار محبوب این کشور است.
هر دوی این مناطق به همت دولت و بخش خصوصی به راهها و جادههای مناسب حملونقل محصول، چندین کارگاه فرآوری مرطوب (Wet Process) و همچنین کارگاههای خشکسازی دانه قهوه، مجهزند.
منطقه رناسیمینتو به علت دشواری دسترسی و عدم وجود بسترهای لازم برای حملونقل و فرآوری میوه قهوه، کمتر شناخته شده است.
ارتفاع کشت قهوه در پاناما حیرتآور است. ارتفاعی بالغبر ۱۱۰۰ تا ۱۶۰۰ متر بالاتر از سطح دریا.
باد شمالی که همیشه در این منطقه در حال وزش است، رطوبت اقیانوسی مهی تولید میکند که در بین بومیان به باجارک (Bajareque) معروف است.
این مه مانند یک سیستم تهویه هوا عمل کرده، مانع رشد سریع و یکبارهی گیاه قهوه میشود
و درنتیجه به میوههای قهوه اجازه میدهد قند بیشتری در دانههای خود ذخیره کنند.
نتیجه این عوامل، قهوهای است با طعمی متعادل، اسیدیته ملایم رو به بالا و بادیای ضعیف و بعضاً ملایم
و المانهای طعمی فوقالعاده شامل وانیل، کاکائو، کارامل، افرا و کمی رگههای شراب قرمز.
برای خرید قهوه جامائیکا jamaica coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
خاک منطقه خاکی است بسیار حاصلخیز و با خاصیت اسیدی کم که ناشی از فعالیتهای آتشفشانی در طول مدتزمان بسیار طولانی است.
ارتفاع بالا، بارشهای منظم و خاک مرغوب شرایط ایدهآلی برای رشد گونههای عربیکا، در پاناما فراهم میکند.
شیوه فرآوری قهوه در پاناما از مدرنترین روشهای فرآوری مرطوب یا خیس است
که ناهمگونیهای نامطلوب طعمی را در محصول نهایی بهشدت کاهش داده و قهوهای یکدست فراهم میکند.
تقریباً تمام قهوه کشتشده در پاناما از گونهی عربیکا ست.
گرچه بعضی تیرههای قدیمی و کلاسیک مانند تیپیکا (Typica) و بوربون (Buourbon) هم در پاناما کشت میشوند،
اما عمده کشت قهوه این کشور را تیرههای جدید و تقویتشدهای مانند کاتورا (Caturra) و تیره پیوندی شناختهشدهی کاتوای (Catuai) تشکیل میدهند.
برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
آینده قهوه پاناما
در سالهای اخیر مزارع مختلف در این کشور با دقت به نیازهای بازار جهانی و صحنه رقابت بینالمللی مشغول کشت قهوههایی مرغوب هستند.
انجمن قهوه تخصصی پاناما (SCAP) بسته به منطقه کشت، خواص طعمی بسیار متفاوتی از قهوهی پاناما را به دست میدهد.
بازهی طعمی این قهوه از بازهی طعمی شیرین با بادیای کامل تا قهوههایی غنی و پیچیده با اسیدیتهای برجسته را شامل میشود.
بهطور خلاصه قهوه پاناما از مرغوبترین قهوههای آمریکای مرکزی است که با بهروزترین شیوههای مرطوب فرآوری شده و شامل طعمهای برجستهی بهترین قهوههای منطقه آمریکای مرکزی است
و این دلایلی است که این روزها قهوه پاناما را به یکی از بهترین قهوههای آمریکای مرکزی تبدیل کرده است.
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
ترجمه و تلخیص از قهوه موریس
برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
جهت دریافت لیست قیمت قهوه
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس
بر روی تصویر زیر کلیک کنید