قهوه موریس – اصطلاح قهوه موج سوم را در میان قهوه دوستان بسیار میشنوید. این قهوههای موج سوم به چه نوع قهوههایی گفته میشود؟ موجهای اول و دوم قهوه چه ویژگیهایی دارند و وجوه تمایز این موجها یا یکدیگر چیست؟ در این یادداشت سعی داریم تا در این خصوص مباحثی را مطرح کنیم تا این اصطلاحات شفاف شود.
در ابتدا لازم است تا یک تاریخچهی کوتاه از قهوه مطرح کنیم. در سال ۱۹۶۰ مصرف قهوه به طرز ناگهانی شروع به افزایش کرد و قهوه برای اولین بار در دسترس همگان قرار گرفت و میتوان این محبوبیت ناگهانی قهوه را بهعنوان موج نخست نامگذاری کرد.
موج دوم زمانی حاصل شد که صنعت قهوه دچار یک رشد ناگهانی شد، اما این بار ازلحاظ کیفیت، شاهد این رشد بودیم. شرکتهای بزرگ نظیر استارباکس به راهاندازی شعب خود اقدام کردند و این صنعت به صنعتی بسیار سودآور تبدیل شد. در این زمان قهوه کمکم داشت به یک کالای لوکس و گرانقیمت تبدیل میشد.
علاوه بر اینها با کمی تحقیق بیشتر راجع به زنجیرهی عرضه و حرکت محصول از تولیدکنندگان به سمت مصرفکنندگان؛ متوجه شدیم که با مرور زمان، خریداران قهوهی سبز به منطقه و نوع کشت و فرآوری قهوهی خود توجه نشان دادند و این توجه و حساسیت کمکم به مصرفکنندگان قهوه نیز انتقال یافت و موجب شکل گیری قهوههای موج سوم شد.
فهرست محتوا
Toggleقهوههای موج سوم چه قهوه هایی هستند؟
اگر این دو جریان عمده را در صنعت قهوه موجهای اول و دوم قلمداد کنیم، سؤال اینجاست که قهوههای موج سوم چه ویژگیهای دارند و چه مشخصهای آنها را از دیگر قهوهها متمایز میکنند؟ Matt Milletto از کافیشاپ Water Avenue Coffee میگوید: «پس از گذراندن ۲۰ سال از عمر خود در این صنعت، با اطمینان به شما میگویم که قهوههای موج سوم بهراستی راهی است که شما میتوانید کیفیت یک قهوه را بهطور کامل درک کنید.»
در اینجا دو کلمهی کلیدی وجود دارد: «کیفیت» و «درک قهوه». این دو کلمه توصیفی است از قهوهای که ما مینوشیم و آنچه پس از نوشیدنش در ذهنمان شکل میگیرد و به آن فکر میکنیم.
Dismas Smith نیز، از Caffe Ladro معتقد است: «این نوع قهوه بههیچعنوان با روشهای سنتی رشد، دمآوری و درست کردن قهوه سازگاری ندارد.»
در این نوع قهوه، تمام افرادی که در تولید این نوع قهوه نقشی بر عهدهدارند رامی توانیم ببینیم؛ از تولیدکننده، واردکننده، رست کننده، باریستا تا مصرفکننده قهوه. برخلاف موج اول که تنها نکتهی مهم آن دسترسی هرچه بیشتر مصرفکننده به قهوه بود، قهوه موج سوم نتیجهی سختکوشی گروهی از انسانهاست.
قهوه موریس را در اینستاگرام هم ببینید