قبل از هر چیز ببینیم چه دلایلی باعث محبوبیت قهوه به عنوان نوشیدنی بین فرهنگهای مختلف در نقاط مختلف حهان می شود.قهوه به عنوان یک نوشیدنی خوش عطر و طعم و انرژی زا خواص درمانی بسیاری هم دارد. از کمک به عملکرد قلب تا پاکسازی کبد تا کمک به عملکرد هورمون انسولین و کاهش خطر دیابت و خواص ضد سزطانی بخشی از خواص قهوه است که می توانیم به آنها اشاره کنیم. برایدم اوری و عصاره گیری دانه های قهوه اول از همه لازم است دانه ها را آسیاب کنیم
در این مقاله قصد داریم شمارا با مفهوم درست آسیاب قهوه آشنا کنیم.
اولین سوال این است که دلیل خرید آسیاب قهوه چیست؟
این سوال یک جواب بیشتر ندارد.مصرف قهوه تازه تر و با کیفیت تر
آنچه باید در ارتباط با آسیاب قهوه و طریقه درست نگهداری قهوه آسیاب شده بدانیم.
دانههای قهوه پس از آسیاب شدن حتی در صورت نگهداری در بهترین شرایط هم عطروطعم خود را نسبتاً سریع و طی چند روز به میزان قابلتوجهی از دست میدهد. برای دست یافتن به بهترین عطروطعم، پیشنهاد میکنیم با داشتن یک آسیاب کوچک خانگی تنها لحظاتی قبل از دم کردن قهوه اقدام به آسیاب دانههای قهوه کنید تا حداکثر لذت را از نوشیدن قهوه تازه تجربه کنید. 7 درجه میزان آسیاب دانه قهوه برای انواع روشهای دم کردن قهوه از فرنچ پرس تا اسپرسو و … را در این یادداشت معرفی میکنیم.
فهرست محتوا
Toggleبرای انواع قهوه آن را چگونه آسیاب کنیم؟
در ابتدا در مورد میزان آسیاب قهوه برای انواع روشهای دم کردن قهوه باید به این نکته ضروری توجه کرد که درجه آسیاب را متناسب با روش دم کردن انتخاب کنید. این مورد مهم را هم فراموش نکنید که اگر برای هر کدام از روشهای دم کردن قهوه اندازه ایدهآل و متعادل را انتخاب کنید در نهایت یک قهوه خوشطعم و خوش عطر خواهید داشت. در برخی موارد آسیاب درشت دانه قهوه سبب کمرمق شدن غلظت و طعم قهوه شما میشود و در برخی از روشهای دیگر اگر دانه قهوه خیلی ریز آسیاب شده باشد طعم قهوه به خاطر غلظت زیاد آن تلخ میشود. پس برای هر روش دمآوری میزان آسیاب دانه قهوه را با دقت در نظر بگیرید و رعایت کنید.
در یک کلام اسیاب قهوه بر میزان تلخی و ترشی تا عطر و طعم قهوه تاثیر میگذارد.
درجه های مختلف آسیاب قهوه برای روشهای مختلف تهیه قهوه
مناسب ترین شماره درجه آسیاب برای فرنچ پرس
درشت ترین درجه آسیاب قهوه برای فرنچ پرس می باشد.دلیل اصلی اسیاب درشت برای فرنچ پرس این است که از فیلتر دستگاه رد نشده و در هنگام نوشیدن دانه های ریز قهوه را در دهانتان احساس نکنید.
این شیوه اسیاب بسیار درشت علاوه بر فرنچ پرس برای دم اوری کلد برو (Cold Brew) یا قهوه سرد دم نیز بسیار مناسب است. در اینجا هم دلیل اسیاب درشت باز این است که دانه ها از فیلتر رد نشده و در دهانتان احساس نشود.
مناسب ترین شماره درجه آسیاب برای کمکس
آسیاب مناسب کمکس از فرنچ پرس ریز تر است ولی نباید انقدر ریز باشد که مانع رد شده عصاره قهوه از فیلتر کاغذی کمکس شود و زمان عصاره گیری را طولانی تر از زمان استاندارد کند و نه انقدر درشت (مثل فرنچ پرس) که عصاره گیری درست انجام نشود و قهوه طعمی تلخ پیدا کند.
درجه آسیاب مناسب برای قهوه با پوراور یا وی 60 نیز مشابه کمکس می باشد و رعایت همان نکات نیز اینجا لازم می باشد.
مناسب ترین شماره درجه آسیاب برای قهوه فرانسه ساز
قهوه ساز فرانسه ساز یا همان قهوه ساز چکه ای بخاطر قیمت مناسب و سرعت عمل بالا بین قهوه دوستان طرفداران بسیاری دارد.
درجه اسیاب مناسب برای این دستگاه یک درجه از درجه اسیاب کمکس به شما پیشنهاد می شود. فیلتر ثابت و نازکتر فیلتر این دستگاه نسبت به فیلتر کاغذی کمکس باعث سرعت بیشتر عصاره گیری در قهوه ساز فرانسه می شود و اسیاب ریز تر(یک درجه) نسبت به کمکس سرعت را کاهش می دهیم تا عصاره گیری درست انجام شود.
مناسب ترین درجه آسیاب برای قهوه سایفون نیز مثل قهوه ساز چکه ای یا همان فرانسه ساز است.
فیلتر قهوه ساز سایفون ملنند پارچه تنظیف ریز است و از نظر سرعت رد شدن اب شزایطی مثل قهوه ساز فرانسه دارد
مناسب ترین شماره درجه آسیاب برای قهوه موکاپات
قهوه ساز موکاپات یا همان اسپرسو ساز رو گازی به شکلی به ما قهوه اسپرسو می دهد ولی بدون کرم یا خامه
در مورد مناسب ترین درجه اسیاب قهوه برای موکاپات باید دقت کنیم که اگر درجه اسیاب مثل فرانسه ساز باشد سرعت عصاره گیری بالا رفته و قهوه تلخ می شودو اگر خیلی ریز باشد (مشابه دستگاه اسپرسو) قهوه از فیلتر بالایی موکاپات رد نشد پس در نتیجه عصاره گیری انجام نمی شود. درجه مناسب مابین این دو ( یک درجه ریز تر از فرانسه ساز مناسب ترین شرایط را برای عصاره گیری با موکاپات برای ما فراهم می کند.
درجه آسیاب مناسب برای قهوه ایروپرس نیز مشابه موکاپات است نحوه عملکرد این دو ابزار عصاره گیری قهوه نیز تشابهاتی به هم دارد.
مناسب ترین شماره درجه آسیاب برای دستگاه اسپرسو
اسیاب مناسب قهوه برای دستگاه اسپرسو ساز برقی یک درجه از موکاپات هم ریز تر است
ولی دقت کنیم که قهوه از سایز استاندارد ان ریز تر نشود(مشابه قهوه ترک) انقدر ریز نشود که مثل ارد در اید که در چنین شرایطی هم عصاره گیری درست انجام نمی شود و هم به دستگاه اسپرسو فشار وارد می شود.
مناسب ترین درجه آسیاب برای قهوه ترک
قهوه مناسب برای قهوه ترک اسیاب نمی شود بلکه ارد می شود قهوه جوش مناسب قهوه ترک در واقع فیلتر ندارد و دم اوری با حل شدن کامل قهوه در اب یا شیر اتفاق می افتد.
حالا میتوانیم به این سوال جواب بدهیم که آیا درجه آسیاب قهوه بر طعم آن چقدر تاثیر گذار است؟
و اینکه آسیاب کردن درست دانه های قهوه تا چه اندازه طعم و عطری واقعی آن دان را به شما نشان می دهد.
پس درجه آسیاب درست راز بزرگ تغییر طعم قهوه
سه نکته اساسی در نگهداری قهوهی آسیاب شده
مهترین نکته در نگه داری پودر قهوه(قهوه اسیاب شده) این است که بیش از اندازه قهوه را اسیاب نکنیم.
رعایت سه نکته در نگهداری قهوه اسیاب شده برای حفظ عطر و طعم آن بسیار مهم است. دور نگه داشتن قهوه اسیاب شده از هوا (ظرف مناسب و در بسته قوی) دور از نور باشد و دور از رطوبت نگه داری شود.
نکته مهم در نگه داری قهوه آسیاب شده این است که در دمای طبیعی
و خارج از یخچال نگهداری شود.
درجه آسیاب برای انواع دمآوری
روش دمآوری فرنچ پرس: درشت (Coarse)
روش دمآوری کمکس. قهوه ساز برقی خانگی با فیلتر مخروطی شکل: متوسط به سمت درشت (Medium Coarse)
روش دمآوری قهوه ساز برقی خانگی با فیلتر تخت: متوسط (Medium)
روش دمآوری اروپرس، V60 و stovetop espresso: متوسط به سمت ریز (Medium fine)
روش دمآوری دستگاه اسپرسو ساز خانگی: ریز (Fine)
روش دمآوری در جذوه.Ibrik برای دم کردن قهوه به روش ترکی یا ارمنی: بسیار ریز (Ultra Fine)