آیا تابهحال دیدهاید که یک باریستا چگونه با یک دستگاه اسپرسو کار میکند؟ میلیونها نفر در سراسر کره زمین از دستگاه اسپرسو و بدون هیچگونه سکسکهای استفاده میکنند. بااینحال، تعداد بسیار کمی از آنها درواقع از چگونگی عملکرد دستگاه اسپرسو میدانند.
هنگامیکه اصرار دارید در مورد مکانیسم کار دستگاه اسپرسو اطلاعاتی کسب کنید با کلمات خاصی مواجه خواهید کرد. این کلمات مرتبط بهعنوانمثال، 9 بار فشار یا فیلتر نفوذناپذیر و اصطلاحات دیگری هستند؛ بنابراین، هر یک از این کلمات یک اصطلاح کلیدی مهم برای درک نحوه کار دستگاه اسپرسو است. بنابراین، اجازه دهید ابتدا اصطلاحات کلیدی را که بهطورکلی که برای دستگاههای اسپرسو استفاده میشود بررسی کنیم.
اگر قصد خرید قهوه اسپرسو دارید بر روی لینک مقابل کلیک کنید
فهرست محتوا
Toggleقطعات دستگاه اسپرسو
- آب و پمپ – پمپ مقدار لازم آب قهوه را تأمین میکند.
- دیگ بخار – همانطور که نام آن مشخص است، آب قهوه و بخار را گرم میکند.
- پرتافیلتر- پرتافیلتر محلی است که میتوانید قهوه آسیاب شده را در آن نگهداری کنید.
- درنتیجه، آب از دیگ بخار به فیلتر صافی میرسد و در دما و فشار ایدئال قهوه عصاره گیری میشود.
- میلههای فشار – این اندازهگیری فشار است که ما از آن برای استخراج اسپرسوی کامل استفاده میکنیم. به گفته کارشناسان، فشار دقیق اسپرسو 9 میلهای است که برابر با 130 PSI است. بااینحال، این شگفتآور است که بدانید ما از این مقدار فشار در پمپ هوا برای ماشین و دوچرخه استفاده میکنیم و درواقع فشار زیادی است.
- تمپر – یک تامپ تخت به کاهش میزان آب در کانال کمک میکند. بعلاوه، اجازه نمیدهد آب بهراحتی در پورتافیلتر به داخل آسیاب قهوه سرازیر شود؛ بنابراین، حل مواد جامد بیشتر را تسهیل میکند.
- شمارهگیری – آخرین اما مهمترین، شمارهگیری است. درواقع، این اولین گامی است که یک باریستا انجام میدهد. این تخصص استفاده از مقدار مناسب قهوه، آب و زمان دم کردن برای تهیه بهترین قهوه اسپرسو در فنجان را شامل میشود.
حال، اجازه دهید دقیقاً نگاهی به همه اجزای دستگاه اسپرسو بیندازیم تا بدانیم که عملکرد هر قسمت از دستگاه چگونه است.
منبع آب
اگرچه همه ما میدانیم که بدون آب نمیتوان قهوه اسپرسو درست کرد، اما منبع آن را نمیدانیم. برای دستگاههای اسپرسو که در خانه استفاده میکنیم، دو منبع آب وجود دارد – یا مخزنی برای ذخیره آب یا سیستم تأمین آب شیر ثابت دارد. دستگاههای اسپرسو بر اساس منبع آب ساخته میشوند. بهعنوانمثال، اگر دستگاه اسپرسو خانگی برای تهیه قهوههای کمحجم اما باکیفیت باشد، مخزنی به آن متصل خواهد شد. مزیت یک مخزن نصبشده این است که شما میتوانید بدون زحمت در آب باکیفیت بالا شمارهگیری کنید و دیگر جایی برای ترس از کیفیت آب وجود ندارد. این درواقع در مناطقی اتفاق میافتد که منبع آب شیر خوبی ندارید و از آب جداگانه برای اهداف آشپزی و آشامیدن استفاده میکنید.
بااینحال، برای ماشینهای بزرگتر، بهویژه ماشینهای تجاری، شما نمیتوانید به مخزنی برای شمارهگیری هدفمند وابسته باشید. دلیل آن این است که شما باید صدها و هزاران اسپرسوی عالی را به مشتریان عرضه کنید؛ بنابراین، باید بهطور مداوم آب به دستگاه منتقل شود. هیچ دلیلی برای نگرانی در مورد کیفیت آب وجود ندارد زیرا اکثر این دستگاهها با سیستم نرمکننده و فیلتراسیون آب داخلی ساخته میشوند. ازاینرو، منبع هرچه باشد، آب همیشه مناسب برای قهوه است. سرانجام، ماشینهای ترکیبی نیز وجود دارند که پیچیده هستند و هر دو سیستم را دارند. ازیکطرف، آنها دارای مخزن هستند و از طرف دیگر، یک گزینه لولهکشی مستقیم برای تأمین آب دارند.
برای خرید قهوه کانیس 100 درصد عربیکا (canis coffee) بر روی لینک روبرو کلیک کنید
پمپ
ازآنجاکه بدن ما برای زنده ماندن به پمپاژ خون از طریق قلب نیاز دارد، پمپ دستگاه اسپرسو قلب آن است. دلیل آن این است که این قسمت از دستگاه است که دقیقاً 9 بار فشار را برای تهیه قهوه اسپرسو مناسب ایجاد میکند. بهعبارتدیگر، این قدرت را به آب میدهد تا بتواند خود را از طریق بستر محکم تمپ شده قهوه آسیاب شده عبور دهد. دستگاههای اسپرسوی سنتی دارای پمپهای دستی بودند و باریستا مجبور بود اهرمها را بهزور بکشد تا آب را به بستر قهوه بفرستد.
بااینحال، نمونههای مدرن بهصورت خودکار با دو نوع پمپ – پمپ ارتعاشی و پمپ دوار- به بازار ارائه میشوند. پمپهای ارتعاشی بهطور خاص در دستگاههای اسپرسوی خانگی وجود دارند درحالیکه پمپهای دوار در ماشینهای تجاری یافت میشوند. بااینوجود، تفاوت اصلی در این پمپها در مکانیسم کار است. ازیکطرف، پمپ دوار مکانیکی است و فشار دائمی را تأمین میکند.
از طرف دیگر، پمپهای ارتعاشی مغناطیسی و الکترومغناطیسی هستند و تنها در مواقعی که نیاز به شات اسپرسو باشد کار میکنند. تا زمانی که یک گجت-گیک نباشید، تنها تفاوتی که متوجه خواهید شد صدا است. پمپهای ارتعاشی صدا تولید میکنند درحالیکه پمپهای چرخشی صدایی ندارند.
علاوه بر این، پمپهای ارتعاشی در مقایسه با پمپهای دوار کوچکتر، تعویض آسان و هزینه کمتری دارند. بااینحال، هیچ تفاوتی در طعم و کیفیت قهوه اسپرسو وجود ندارد. هر دو پمپ قهوهای به همان اندازه زیبا تولید میکنند.
برای خرید قهوه لیندی 100 درصد عربیکا (lindi coffee) بر روی لینک کلیک کنید
دیگ بخار
دقیقاً مانند انواع دیگر قهوه، دمای آب قهوه اسپرسو نیز باید بهینه و عالی باشد. دیگ بخار در دستگاه قرار است این کار را برای شما انجام دهد. در دستگاه اسپرسو عمدتاً دو نوع دیگ وجود دارد: دیگ بخار تک و دیگ بخار دوبل.
دیگ بخار یا بویلر تک
در دیگ بخار تک، همانطور که به نظر میرسد، آب را جمع میکند و آن را در یک مخزن گرم میکند. علاوه بر این، آب مورداستفاده برای تهیه قهوه و بخار دادن شیر یکسان است. نکات منفی دیگ بخار منفرد این است که نمیتوان از آن بهطور همزمان برای دم و بخار استفاده کرد.
در حقیقت، درجه حرارت برای دم و بخار دادن از هم جدا شده و بنابراین، شما باید منتظر بمانید تا یک فرآیند به پایان برسد و سپس یک فرآیند دیگر را شروع کنید. بویلرهای منفرد معمولاً در ماشینآلات ارزانتری یافت میشوند که ممکن است از نوع اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک باشند.
دیگ بخار یا بویلر دوتایی
سیستمهای جوش دوبل دارای دو مخزن مختلف برای دم و بخار هستند. ازاینرو لازم نیست منتظر تغییر دما باشید. هر دو عملکرد بهطور همزمان رخ میدهد. علاوه بر این، پایداری دما در هر دو مخزن قابلذکر است. بنابراین، اگر مایل هستید یک قهوه اسپرسو و شیر بخار را همزمان تهیه کنید، دیگ بخار دوتایی مناسبترین گزینه برای شماست.
عصای بخار
در روزهای اخیر، قهوههای حاوی شیر مانند لاته موردتقاضا بسیاری هستند. بعضی از ما حتی نمیتوانیم به یک قهوه بدون شیر فکر کنیم؛ بنابراین، اگر میخواهید یک لاته درست کنید، بخار دادن شیر ضروری است. عصای بخار به بخار دادن شیر و ایجاد کف برای کاپوچینو و لاته کمک میکند.
بااینوجود، هر دستگاه اسپرسو با عصای بخار همراه نیست؛ اما با استفاده از فناوری نوین، اکثر تولیدکنندگان در حال حاضر چوب بخار را تهیه میکنند تا به شما امکان تهیه نوشیدنیهای مخصوص شیر را در خانه بدهد.
همانطور که قبلاً بحث کردیم، دیگ بخار به گرم شدن آب دستگاههای اسپرسو کمک میکند. علاوه بر این، آب نباید بالاتر از دمای مطلوب باشد. در غیر این صورت، اسپرسو خاصیت خود را از دست میدهد. دمای مناسب در حدود 85-95 درجه سانتیگراد است. این دما زیر نقطهجوش واقعی آب است و بنابراین تولید بخار از آن غیرممکن است.
بااینوجود، راهی برای بازپرداخت چوب ترکیبی بخار وجود دارد. میتوانید از دیگ بخار اضافی بهطور انحصاری برای بخار دادن شیر استفاده کنید.
سرگروپ
سرگروپ آخرین بخشی است که قهوه قبل از اینکه در فنجان شما باشد به آن میرسد. این قسمت به آب تحتفشار کمک میکند تا به بستر کف قهوه برسد. چندین قسمت کوچک سرگروپ را تشکیل میدهد. آب گرم از قسمت خارجی خارج میشود. این قسمت با فیلتر پورت قفل شده است و ما اغلب این قسمت را بهاشتباه بهعنوان سرگروپ تفسیر میکنیم.
بااینحال، اگرچه این یکی از عملکردهای سرگروپ است، اما عملکردهای دیگری نیز دارد. بهعنوانمثال، برخی از شرکتها سرگروپ را اصلاح میکنند تا بهعنوان عملکرد قبل از همجوشی عمل کند. علاوه بر این، ماشینآلات مختلف دارای اشکال مختلف سرگروپ هستند و ممکن است با یکدیگر مطابقت نداشته باشند.
تقریباً همه انواع عمومی سرگروپ ها بهعنوان یک واحد جدا از دیگ بخار کار میکند. درست همانطور که آب از دیگ بخار شروع به گرم شدن میکند، قسمت داخلی قسمت بالای سر نیز شروع به گرم شدن میکند. مهمترین نکته قابلتوجه این است که دستگاه باید دمای لازم را حفظ کند؛ بنابراین، سرگروپ همیشه داغ است. نه سرد است و نه گرم.
درنتیجه، وقتی سرگروپ دمای مناسب را به دست آورد، سیگنالی به دیگ بخار منتقل میکند و دستگاه اسپرسو میتواند عصاره گیری کند.
سرگروپ اشباع
سرگروپ اشباعشده یکی از این سرگروپ ها است که قابلذکر است. این در فرآیند گرمایش گران است اما سریعتر. قسمت داخلی سرگروپ ارتباط مستقیمی با دیگ بخار دارد؛ بنابراین، سریعتر از سایر اشکال اشباع یا گرم میشود.
سرگروپ نیمه اشباع
از طرف دیگر، سرگروپ نیمه اشباعشده با کمک مبدل حرارتی به دیگ بخار متصل میشود. این سرگروپ ها قیمت کمتری دارند و بهراحتی ترمیم میشوند؛ اما ازآنجاکه تماس مستقیمی با دیگ ندارد، فرآیند گرم شدن طولانی است و رسیدن به دمای لازم به زمان نیاز دارد.
پرتافیلتر
پرتافیلتر ازنظر فنی بخشی از سرگروپ است؛ اما درواقع نماینده دستگاه اسپرسو است. به یک باریستا فکر کنید و میتوانید یکی را با یک فیلتر تصفیه در دست تجسم کنید. در حقیقت، سرگروپ فقط وقتیکه فیلتر پرتافیلتر را به آن متصل میکنید ابزاری کامل است.
بنابراین، پرتافیلتر چیست؟ این شکل فشردهشده از کلمات فیلتر قابلحمل است، به این معنی که شما میتوانید قهوه آسیاب شده را در این سبدهای فیلتر حمل کنید و بهراحتی جابجا شوید. اندازه فیلترهای قابلحمل متفاوت است. بااینوجود، اندازههای استانداردی برای دستگاههای اسپرسو وجود دارد.
دو اندازه رایج 53 و 58 میلیمتر است. اکثر دستگاههای اسپرسو تجاری دارای پورتافیلتر 58 میلیمتری هستند، هرچند هر دو قهوه با طعم و مزه یکسانی تولید میکنند. گاهی اوقات، یک ماده عایق دستههای پورتافیلترها را محصور میکند تا بتوانید دست خود را از سوختن نجات دهید. بهطورکلی، یک پرتافیلتر شامل دو مورد اصلی است – سبد حمل قهوه و دسته حمل.
سخن پایانی
بله این یک جلسه طوفان فکری است تا بفهمید دستگاه اسپرسو چگونه کار میکند؟ بااینحال، ممکن است این سؤال پیش بیاید که چرا کارشناسان چنین دستگاهی ساختهاند؟ چرا ما نمیتوانیم از یک پرکولاتور ساده قهوه اجاقگاز استفاده کنیم؟ به گفته کارشناسان، شما نمیتوانید از اجاقگاز نوشیدنیهای با کیفیت و مسحورکننده انتظار داشته باشید.
این فیزیک دستگاه اسپرسو به ما کمک میکند تا مزه واقعی قهوه را به دست آوریم. علاوه بر این، یک دستگاه اسپرسو ساز خوب بیش از هر دستگاه قهوه ساز فوراً فنجان قهوه برای شما به ارمغان میآورد. بنابراین، دانستن قطعات یک دستگاه اسپرسو و مکانیسم کار آن واقعاً مفید است. مهمتر از همه، اگر شما مایل به خرید یک مورد هستید، امیدوارم که این مقاله به شما در خرید مناسب دستگاه کمک کند.