اگر میخواهید بهطور مداوم اسپرسو تهیه کنید، باید یک تمپ عالی داشته باشید. این آموزش تصویری بهعنوان یک راهنمای اولیه برای شروع کار است. پنج مرحله زیر را دنبال کنید و تمرین کنید. با تمرین، اسپرسوهای شما بهتر و بهتر میشوند.
فرم و قوام عالی هدف شماست. بیا شروع کنیم. در قدم اول باید بدانیم تمپر قهوه چیست تمپر قهوه وسیله ای است که پودر قهوه را فشرده و به شکل قرص قهوه در می آورد. برای تمپ کردن یک اسپرسو شما به قهوه اسپرسو آسیاب شده، دستگاه نگاهدارنده و پرتافیلتر احتیاج خواهید داشت. بسیاری از دستگاههای اسپرسو با یک تمپ پلاستیکی فروخته میشوند.
از آنها استفاده نکنید. یک تمپر با وزن مناسب تهیه کنید. پس از پیدا کردن اندازه صحیح، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید یک کف صاف یا محدب داشته باشید.
برای مثال ما از یکپایه ایستاده اسپرسو استفاده میکنیم که این اختیاری است. همچنین میتوانید برای تمپ کردن از هر سطح صاف و تمیز استفاده کنید.
فهرست محتوا
Toggleمرحله اول نحوه استفاده از تمپر کردن قهوه
اطمینان حاصل کنید که سبد پرتافیلتر تمیز و خشک است. شستوشو و خشککردن سبد پرتافیلتر از اهمیت ویژهای در تمپ کردن برخوردار است. چراکه وجود قهوه دمآوری قبل میتواند بر طعم قهوه شما تأثیر بگذارد.
برای خرید قهوه 100 درصد عربیکا بر روی لینک روبرو کلیک کنید
مرحله دوم:
قهوه اسپرسوی آسیاب شده را به سبد پرتافیلتر اضافه کنید
اسپرسو را میتوان مستقیماً درون پرتافیلتر قرار داد یا از ظرف دیگری ریخت.
یک شات معمولی معمولاً حدود 7 گرم، دو برابر حدود 14 گرم و یک سهگانه در حدود 21 گرم است.
برای هر اندازهای سبد مخصوص وجود دارد که سبد دوتایی رایجترین است.
این وزنها نقطه شروع هستند. شما میتوانید «دوز مصرف» را آزمایش کنید و این میتواند به معنای اضافه کردن چند گرم دیگر در سبد باشد.
آسیاب قهوه بسیار خوب (و اغلب گران) که بهاندازه کافی برای اسپرسو مناسب است، راهی طولانی برای تولید کیفیت و قوام در اسپرسو شما خواهد داشت.
با اضافه کردن قهوه به سبد، هدف ایجاد بستر یکنواخت است.
در عکس زیر مشاهده میکنید که اسپرسو بالای پایه قرار دارد.
این کار به این صورت انجام میشود که وقتی قهوهها بهطور یکنواخت و محکم شود، قهوه کافی داریم.
میزان قهوه در پرتافیلتر
مرحله سوم:
سطح اسپرسو را با انگشت خود صاف کنید
انگشت خود را در قسمت بالای پرتافیلتر بکشید تا قبل از ضربه زدن، قهوهای بیرون سبد نماند.
اگر هر زمینهای در لبه سبد پرتافیلتر قرار دارد، آنها را کنار بزنید.
مرحله چهارم:
میزان نیروی لازم برای تمپ کردن قهوه
با تمپر تا میزانی به قهوه فشار وارد کنید که دیگر پایین تر نرود و قهوه کاملا فشرده شود
و در عین حال سطح قهوه کاملا تراز باشد
سطح صاف قهوه به عصاره گیری دقیق تر و بهتر قهوه کمک می کند
مرحله پنجم:
(اختیاری) اصلاح چرخش لهستانی در تمپ قهوه
در این مرحله میتوانید دسته تمپر را بچرخانید. به این عمل جلا دادن و یک مرحله اختیاری گفته میشود. برخی میگویند که این مرحله به خارج کردن تمپ کمک میکند و برخی دیگر گفتند که این یک مرحله نمایشی است و ضروری نیست.
میزان قهوه لازم برای تمپ کردن
میزان قهوه لازم در دستگاه های خانگی معمولا 10 گرم و برای اسپرسو دوبل تا 18 گرم می باشد در دستگاه های صنعتی میزان پودر قهوه تا 22 گرم افزایش می یابد.
کلام آخر در نحوه صحیح تمپ کردن قهوه اسپرسو
اکنون که با موفقیت مراحل بالا را انجام دادید، هدف این خواهد بود که این کار را بهطور مداوم انجام دهید.
با تمرین، شما قادر خواهید بود بهمرورزمان این مراحل را بهتر و بهتر تکرار کنید. یک موضوع دیگر در این میان وجود دارد که پوشش داده نشده است و تأثیر زیادی دارد. پس از تسلط بر تمپ خود، میتوانید شروع به آزمایش با دوز دقیقتر کنید.
با قرار دادن پرتافیلتر در مقیاس آشپزخانه و صفر کردن آن قبل از دوز گرفتن، میتوانید میزان گرم مصرفی را اندازهگیری کنید. دوز وزن بهجای حجم میتواند در هنگام تهیه اسپرسو نتایج قابل تکرار بیشتری به شما بدهد.
دلیل جمع شدن آب در پرتافیلتر
دلیل اصلی جمع شدن آب در پرتافیلتر ریز بودن بیش از حد قهوه و پایین بودن زیاد سطح قهوه از سطح خود پرتافیلتر است پودر قهوه باید طوری باشد که آب بتواند از میان ان عبور کند.