هند بیش از یک میلیارد نفر، 22 زبان و برخی از متنوعترین شهرهای فرهنگی و قومی در جهان را تشکیل میدهد و بزرگترین منطقه جغرافیایی در جنوب آسیا را اشغال میکند. همچنین ازنظر حجم، هفتمین کشور بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان است.
امروزه، بین 70 تا 80 درصد از کل قهوه هند صادر میشود و مقصد مشترک این قهوهها شامل ایتالیا (که تقریباً 30٪ صادرات قهوه هند را تشکیل میدهد)، آلمان، روسیه و اسپانیا است.
قهوه صدها سال نقش مهمی در اقتصاد هند داشته است. بااینحال، به دلیل نفوذ استعمار انگلیس، در اواخر قرن نوزدهم با تغییر انبوه تولید چای از آن پیشی گرفت.
بااینحال، در سالهای اخیر، رشد اقتصادی داخلی و همچنین علاقه بینالمللی مصرفکننده به ریشههای خاص قهوه تغییراتی ایجاد کرده است. برخی تشخیص میدهند که پتانسیل جدی برای افزایش کیفیت قهوه هندی وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر، من با سه حرفهای از سراسر زنجیره تأمین قهوه صحبت کردم که در ادامه با هم میخوانیم:
فهرست محتوا
Toggleبابا بودان و شروع تولید قهوه هند
از بین راههای انتقال دانههای قهوه، حمل آنها با ریشه یکی از معمولترین روشهاست. بااینحال ظاهراً چنین است که بابا بودان، صوفی قرن شانزدهم، بیش از 400 سال پیش دانههای قهوه را از بندر موکا یمن به هند قاچاق میکرد.
بودان تحت تأثیر نوشیدنیای که هنگام زیارت به مکه مزهاش را چشیده بود، تصمیم گرفت که مقداری با خود برگرداند. پس از عبور بیخطر از مرز، او گویا دانههایی را در تپهای در منطقه چیکماگالور کاشت و بدین ترتیب آغاز تولید قهوه در هند آغاز شد.
درحالیکه کشت بهصورت مقیاس کوچک ادامه داشت، اولین مزرعه قهوه را میتوان در اواسط قرن نوزدهم جستجو کرد. ازآنجا، در مقیاس بزرگتر رشد کرد و باوجوداینکه در اواخر قرن نوزدهم تولید چای از آن پیشی گرفت، بااینحال قهوه قسمت مهمی از اقتصاد هند بوده است.
برای خرید قهوه جامائیکا jamaica coffee کلیک کنید
امروز هند هفتمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. قهوه عمدتاً در سه منطقه اصلی تولید میشود: کارناتاکا (بیش از 70٪ قهوه هندی را شامل میشود)، کرالا و تامیل نادو.
روبوستا و عربیکا در هند بهطور گسترده رشد میشود، اما از آنجا که زنگزدگی برگ قهوه یک مسئله واقعی است، تولیدکنندگان به دنبال انواع مقاوم در برابر بیماری هستند. S795، Kent و Cauvery همه به دلیل مقاومت در برابر بیماریها در بین کشاورزان هندی محبوب هستند.
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید یک yirgacheffe coffee g1 کلیک کنید
قهوه خاص هند
در مقایسه با قهوه منشأهای شناختهشده مانند کلمبیا و اتیوپی، در طول تاریخ قهوه هند ازنظر کیفیت «پایین» محسوب میشده است
و بهطور سنتی در مخلوط استفاده میشود، نه اینکه بو داده و بهعنوان یک منبع واحد فروخته شود.
بااینحال، این روند در حال تغییر است. دامیان دوردا بیش از یک دهه است که در صنعت قهوه فعالیت میکند.
وی در حال حاضر بهعنوان مدیر قهوه سبز و QC در Nemesis Coffee ونکوور، کانادا کار میکند.
دامیان میگوید که او اولین بار هنگام تهیه قهوه بهعنوان یک خریدار سبز، به توانایی قهوه ویژه هند توجه کرده است.
برای این کار، او با اشوک پاتره، مدیر در Ratnagiri Estates همکاری کرد.
دامیان میگوید: «بازار هند جذاب است زیرا بسیار عظیم است.
بیش از یک میلیارد نفر در آنجا زندگی میکنند، بنابراین بازار داخلی دارای ظرفیتهای عظیم است.»
برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee کلیک کنید
اما فقط در سه سال گذشته، رشد قابلتوجهی در تبلیغ قهوه هندی در اینستاگرام دیدهام که این رویکردی است که برای آنها جدید است.
در آمریکای مرکزی، آنها سالها این کار را انجام میدهند.»
دامیان میگوید بهطور خاص، او احساس میکند که پتانسیل خاصی برای قهوه هند وجود دارد.
او میگوید: «هنگام بازدید، سه یا چهار ساعت در اطراف مزرعه قدم زدم و از گیلاسهای مختلف نمونهبرداری کردم.»
«من قهوهای پیدا میکردم که میتوانست بهطور مداوم 85 تا 86 امتیاز به دست آورد که برای یک ترکیب کاملاً شگفتانگیز است.
من فهمیدم که [قهوه هندی] پتانسیل زیادی دارد.»
دامیان آنقدر برای قهوههای با کیفیت بالاتر هند مشتاق است که قصد دارد منشأ مجرد هندی را بهعنوان یکی از «پیشنهادهای اصلی» در نمسیس معرفی کند.
او میگوید که آنها در سالهای اخیر بهعنوان یک منبع منفرد «جایگزین» در بین رستهای آمریکای شمالی محبوبتر شدهاند.
اما تنها کباب کنندههای آمریکای شمالی نیستند که به افزایش کیفیت قهوه هندی علاقهمند هستند.
بسیاری از رستریها در ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و دیگر بازارهای عمده مصرفکننده در حال تهیه قهوه مخصوص هند هستند.
Hamsini Appadurai از Sangameshwar Coffee Estates، میگوید قهوههای تک فرآوری شده طبیعی آنها بسیار محبوب هستند.
هامسینی میگوید: «ما بسیاری از قهوههای شسته شده داریم،
اما مواد طبیعی را نیز ارائه میدهیم. آنها در استرالیا، کره جنوبی و ژاپن موفقیت زیادی کسب کردهاند …
باید بگویم که قهوههای ما خانههای زیبایی در این کشورها دارند.»
همسینی اضافه میکند که تولیدکنندگان هندی به آزمایش روشهای مختلف پردازش، از پوسیدگی کربنیک تا تخمیر بیهوازی ادامه میدهند.
هند بیش از یک میلیارد نفر، 22 زبان و برخی از متنوعترین شهرهای فرهنگی و قومی در جهان را تشکیل میدهد و بزرگترین منطقه جغرافیایی در جنوب آسیا را اشغال میکند. همچنین ازنظر حجم، هفتمین کشور بزرگ تولیدکننده قهوه در جهان است.
امروزه، بین 70 تا 80 درصد از کل قهوه هند صادر میشود و مقصد مشترک این قهوهها شامل ایتالیا (که تقریباً 30٪ صادرات قهوه هند را تشکیل میدهد)، آلمان، روسیه و اسپانیا است.
قهوه صدها سال نقش مهمی در اقتصاد هند داشته است.
بااینحال، به دلیل نفوذ استعمار انگلیس، در اواخر قرن نوزدهم با تغییر انبوه تولید چای از آن پیشی گرفت.
بااینحال، در سالهای اخیر، رشد اقتصادی داخلی و همچنین علاقه بینالمللی مصرفکننده به ریشههای خاص قهوه تغییراتی ایجاد کرده است.
برخی تشخیص میدهند که پتانسیل جدی برای افزایش کیفیت قهوه هندی وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، من با سه حرفهای از سراسر زنجیره تأمین قهوه صحبت کردم که در ادامه بخش دوم این مقاله را با هم میخوانیم:
مونسون مالابار چیست؟
برای برخی از رستریها، قهوه هندی جایگزین جذاب یا غیرمعمولی برای منشأهای خاص است؛
اما یک قهوه منحصربهفرد وجود دارد که هند قرنهاست، آن را صادر میکند: مونسون مالابار.
مونسون مالابار یک روش پردازش منحصر به ساحل مالابار کارناتاکا است.
قهوه مونسون مالابار اکنون تحت عنوان India Geographic Indics of Good ارائه میشود،
به این معنی که قهوه فقط در صورت تهیه از این منطقه بهطور رسمی بهعنوان مونسون مالابار قابلفروش است.
این فرآیند به دوران استعمار انگلیس برمیگردد، زمانی که قهوه از طریق دریا از هند به اروپا منتقل میشد.
پس از برداشت، حبوبات به مدت سه تا چهار ماه در معرض باران موسمی و باد در امتداد ساحل مالابار قرار میگیرند.
در این روش، دانهها متورم میشوند، اسیدیته اصلی خود را از دست میدهند و برخلاف رنگ معمول قهوه سبز، طلایی کمرنگ میشوند.
نتیجه این فرآیند، قهوهای است که اغلب بهصورت سنگین، تند و خشک،
دارای رایحه شکلاتی و طعمدهنده ادویهجات خشک و آجیل توصیف میشود.
Kari Wilger و Mmuso Matsapola از مالکان مشترک The Cuff Mafia در لوئیزویل، کنتاکی سال گذشته Monsoon Malabar را به لیست پیشنهادهای خود معرفی کردند.
کاری به من میگوید که چگونه اولین بار این فرآیند کشف شد.
او میگوید: «این کار در انگلیس آغاز شد. هنگامیکه قهوه از هند به اروپا حمل میشد،
آنها دریافتند که شرایط آب و هوایی باعث متورم شدن و تغییر رنگ دانههای سبز شده و یک قهوه خوشمزه را در فنجان تولید میکند.»
«ما اکنون تولیدکنندگانی را مشاهده میکنیم که حبوبات را با یک فرآیند بسیار فشرده قرار میدهند،
جایی که آنها لوبیا را خیس کرده و میچرخانند تا از آنچه بهطور طبیعی در کشتی اتفاق افتاده است تقلید کنند.»
Kari و Mmuso هر دو میگویند که مشخصات عطروطعم قهوه با آنچه مردم معمولاً از قهوه هندی انتظار دارند بسیار متفاوت است.
گرچه با طعمهایی که معمولاً نوشیدنیهای خاص قهوه از آن لذت میبرند نیز بسیار متفاوت است،
برای کسانی که اسیدیته کمتری در فنجان دارند این قهوه میتواند جذاب باشد.
«فرآیند خیس شدن لوبیا تقریباً PH را خنثی میکند که یک فنجان بسیار ملایم ایجاد میکند.»
برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya) کلیک کنید
چالشهای قهوه هند چیست؟
همسینی میگوید که برخی از مسائل ریشهدار، هند را از تبدیلشدن به کشوری که به دلیل تولید مداوم قهوه با کیفیت شناخته میشود، بازمیدارد.
اول: آبوهوای آن. همسینی خاطرنشان میکند که ماهیت غیرقابلپیشبینی آبوهوای فصلی هند در مناطق تولیدکننده
به این معنی است که یک فصل برداشت کاملاً متفاوت با فصل دیگر است.
باگذشت زمان، او میگوید که این امر باعث ایجاد عدم اطمینان در مورد تولید قهوه هند شده است – و درنتیجه اعتماد خریداران کمتر میشود.
ازآنجاکه آبوهوا در این مناطق مستعد تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره است،
این میتواند تأثیر بسیار مخربی بر کل دورههای زراعی، بهویژه برای گیاهان عربیکا داشته باشد.
درنتیجه، کیفیت برداشت میتواند از یک فصل به فصل دیگر به میزان قابلتوجهی متفاوت باشد – قماری که بسیاری از خریداران قهوه سبز مایل به استفاده از آن نیستند.
چالش مهم دیگر برای تولید قهوه ویژه هند، یافتن نیروی کار ماهر است.
دامیان میگوید یافتن جمع کنندههای باتجربه و آموزشدیدهای که بتوانند بهطور مداوم بالاترین گیلاسهای قهوه را انتخاب کنند بسیار دشوار است.
برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee کلیک کنید
همسینی این موضوع را تکرار میکند و خاطرنشان میکند که آموزش و نیروی انسانی لازم برای برداشت قهوه باکیفیت در بسیاری از مزارع قهوه هند وجود ندارد.
او میگوید: «تولید قهوه ما با تلاش زیاد، ازجمله چیدن گیلاس، به آموزش زیادی برای نیروی کار احتیاج دارد.»
باوجود پیشداوریها، آبوهوای فصلی غیرقابلپیشبینی و مشکلات مربوط به فرآوری، واضح است که هند توانایی بالایی در استفاده از مقیاس خود بهعنوان یک تولیدکننده قهوه و تبدیلشدن به یک ویژگی قهوه ویژه برجستهتر دارد.
تاریخچهای غنی و سرشار از تولید قهوه، شامل همهچیز، از بابا بودان و مونسون مالابار تا تشخیص خریداران قهوه سبز از میکرو، به این معنی است که قهوه هندی چیزهای زیادی برای ارائه دارد.
گرچه ممکن است مدتی صبر کنیم تا کشاورزان قهوه هند بر چالشهای خود غلبه کنند، اما اولین نشانهها آینده درخشان قابلمشاهده است.