قهوه موریس – اسپرسو رومانو یک نوشیدنی ساده و درعینحال جذاب است. در خالصترین شکل، اسپرسویی است که با یکتکه لیمو سرو میشود، حتی اگر تهیه آن از کافه به کافه متفاوت باشد.
باوجوداین سادگی، هنوز نوعی آشفتگی در اطراف نوشیدنی وجود دارد. برای مبتدیان، نام آن در مناطق مختلف جهان و مناطق خاص ایتالیا با نام دیگری شناخته میشود.
علاوه بر این، درحالیکه کلمه «رومانو» در نام نوشیدنی وجود دارد، هیچ دلیل قطعی مبنی بر پیوند تاریخی آن با روم یا ایتالیا وجود ندارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اسپرسو رومانو، در ادامه با سابقه و تاریخچه آن بیشتر آشنا میشویم.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بررسی اجمالی: اسپرسو رومانو
اسپرسو رومانو از ترکیب یک قاشق اسپرسو با یک برش لیمو یا آبلیمو و یک قاشق چایخوری شکر درست میشود. این برش را میتوان فشرده یا به درون قهوه انداخت و گاهی اوقات بهصورت آبنبات تهیه میشود.
این یک نوشیدنی همهکاره است که میتواند بهصورت گرم یا سرد – و همراه یا بدون شیر – سرو شود.
ماسیمیلیانو ماتونه باریستا و مشاور میگوید که اغلب، روغن پوست لیمو ممکن است قبل از ریختن قهوه روی یک فنجان فشرده شود. برخی از نوشیدنیها پوست را در فنجان میگذارند، درحالیکه دیگران آن را حذف میکنند.
این نوشیدنی در منطقه کامپانیا ایتالیا که شامل شهر ناپل، کاپری و ساحل آمالفی است، محبوب است.
در اینجا، اغلب بهعنوان caffè canarino یا caffè al limone شناخته میشود.
برای خرید قهوه 100 درصد عربیکا 100% arabica coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
شهروندان محلی ادعا میکنند که این نوشیدنی در شهر Giugliano اختراعشده است.
در این منطقه، اسپرسو رومانو اغلب با لیمو سورنتو تهیه میشود. اتحادیه اروپا به لیمو سورنتو گواهینامه نشان جغرافیایی اعطا کرده است.
این بدان معنی است که آنها به لحاظ کیفیت و ماهیت منحصربهفرد خود بهطور مستقل تأیید و شناسایی شدهاند.
علاوه بر این، اعتماد ملی ایتالیا (Fondo Ambiente Italiano) یک مزرعه تاریخی لیمو سورنتو به نام Baia Di Leranto در نزدیکی شبهجزیره سورنتین را حفظ میکند.
تاریخچه منحصربهفرد آن
علیرغم وجود کلمه «رومانو» در نام نوشیدنی – به معنی «رومی» – داستانهای متناقضی در مورد منشأ نوشیدنی وجود دارد.
برخی میگویند این یک اختراع آمریکایی است که برای جذب گردشگر به میراث تقلبی ایتالیا داده شده است.
برخی دیگر ادعا میکنند که این نوشیدنی در فرانسه اختراعشده است.
و گرچه هیچ دلیل قطعی درباره ایتالیایی بودن آن وجود ندارد، اما داستانهایی وجود دارد که نشان میدهد این نوشیدنی از آنجا منشأ گرفته است.
دهها سال است که ایتالیاییها قهوهای را که با قابلمه موکا یا دستگاه اسپرسو دمکرده و مصرف میکنند و دستگاه اسپرسو در ابتدای قرن بیستم و گلدان موکا در دهه 1930 اختراع شد را از اختراعات ایتالیایی میدانند.
بااینحال، در اوایل قرن 20، به لطف جنگ جهانی اول و دوم، محدودیتهایی برای واردات در ایتالیا وجود داشت.
در این مدت، ایتالیاییها مجبور شدند قهوه فوری ارزانقیمت را که اغلب توسط سربازان آمریکایی تهیه میشد، مصرف کنند.
در این زمان، طعم آن بسیار ضعیف بوده و کاملاً برخلاف قهوه محلول موجود در فروشگاههای امروزی است.
پس از پایان جنگ جهانی دوم، مدتی به شروع تجارت بینالمللی قهوه مانده بود و در ایتالیا یک بحران اقتصادی بزرگ به وجود آمد.
ازآنجاکه مردم ایتالیا عمدتاً فقط به قهوه بسیار بیکیفیت دسترسی داشتند، بهاحتمالزیاد آن را با لیمو ترکیب کرده و طعمهای نامطلوبتری را که تجربه کردهاند پنهان میکند.
برای خرید قهوه کانیس 100 درصد عربیکا (canis coffee)
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
طعمهای اسپرسو رومانو
دکتر ویلسون سوارس کاردوسو یک معلم و دکتر در Instituto Federal de Educationalaç Educo Brazil، Ciência e Tecnologia میگوید هنگام ترکیب اسپرسو و لیمو، وضوح و اسیدیته لیمو بهطور مؤثر با شدت و تلخی اسپرسو «متعادل» میشود و بالعکس.
وی توضیح میدهد: «اسیدسیتریک با طراوت میوههای مرکبات مرتبط است. به دلیل تلخی [قهوه]، اسیدیته [و همچنین] عطر لیمو برجسته است.»
وقتی لیمو و قهوه با هم ترکیب میشوند، طبیعتاً بهتر است که هر دو ماده از کیفیت بالایی برخوردار باشند.
وقتی از حبوبات بیکیفیت استفاده میشود، نوشیدنی ممکن است خیلی تلخ یا شدید شود و طعمهای متمایز لیمو را غرق کند.
اسپرسو رومانو نوشیدنی عجیبی است. باوجوداین واقعیت که بهظاهر ساده است، به نظر میرسد توافق چندانی در مورد اصل و تاریخچه آن وجود ندارد. علاوه بر این، به نظر میرسد نام آن مورد اختلافنظر مداوم باشد.
بااینحال، خواه در ایالاتمتحده آمریکا، فرانسه، رم یا یک شهر کوچک در کامپانیا اختراع شود یا نه این نوشیدنی از آن زمان بافرهنگ ایتالیا پیوند خورده است.
تعادل وضوح و اسیدیته آن با شدت و تلخی بهموازات فرهنگ مدرن مخصوص قهوه است.
چه کسی میداند – شاید شروع به محبوب شدن درجاهای دیگر کند.