قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب در جهان محسوب میشود که انواع مختلف و روشهای دمآوری متفاوتی دارد و برای هر سلیقه و ذائقهای نوعی از آن را میتوان نوشید. در این یادداشت به برخی از انواع نوشیدنی قهوه اشاره میکنیم.
فهرست محتوا
Toggleانواع نوشیدنی قهوه : اسپرسو (Espresso)
تصوری نادرست در میان مصرفکنندگان قهوه وجود دارد که اسپرسو را یک دانه قهوه میدانند. درواقع کلمه اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته میشود. نوشیدنی اسپرسو در دستگاه اسپرسو دم میشود. دانهها قبلاً خوب آسیاب میشوند و سپس همراه با فشار زیاد و آب گرم دمآوری میشود. این ترکیب فشار و آب، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج میکند. این عصاره قهوه در انواع نوشیدنی قهوه مورداستفاده قرار میگیرد که در ادامه به آنها میپردازیم.
انواع نوشیدنی قهوه : کاپوچینو (Cappucino)
این نوشیدنی مرسوم در ایتالیا از یک شات اسپرسو، یک بخش شیر جوشیده و یک بخش کف یا فوم شیر دارد. اگر بهدرستی دم شود، هر شاتی که مینوشید باید به مقدار مساوی قهوه، شیر و کف داشته باشد. ولی در بیشتر کافیشاپهای آمریکا، آن را در فنجانهای 8 اونسی (226 گرمی) سرو میکنند. درحالیکه کاپوچینوی اصلی در فنجان 5 اونسی (140 گرمی) سرو میشود. کاپوچینو به معنای «کلاه کوچک» است و به لایه باریک کف در بالای قهوه اطلاق میشود. در ایتالیا هرگز پس از وعده غذایی یا بعد از 11 صبح، کاپوچینو نوشیده نمیشود.
لاته (Latte)
قهوه لاته یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد و در فنجان 7 اونسی (198 گرمی) سرو میشود. از آنجائی که شیر فقط جوشانده میشود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرحهای هنری فراهم میکند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیقتر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شدهاند مناسبتر است.
آمریکانو (Americano)
آمریکانو یک شات اسپرسو و آب داغ اضافی برای بیشتر کردن آن است. این کار طعم رقیقی ایجاد میکند که بیشتر شبیه قهوه صافشده آمریکایی است تا یک شات اسپرسو. میتوان 6 تا 8 اونس آب (170 تا 220 گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار آن به دلخواه متغیر است. این قهوه بدون شیر و بهصورت قهوه سیاه سرو میشود.
کورتادو/جیبرالتار (Cortado/Gibraltar)
علیرغم اسامی مختلف، تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز میکند کافیشاپی است که این قهوه را در آن سفارش میدهید. کورتادو یک اسپرسوی اسپانیایی است که با شیر جوشیده بریده میشود (کورتادو به اسپانیایی میشود «بریدن»). این نوشیدنی کوچکی است که فقط کمی بزرگتر از ماکیاتو است و در لیوان 4 اونسی (110 گرمی) سرو میشود. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال 2005 توسط کافیشاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و بهنوعی لیوان شیشهای اطلاق میشود.
قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب در جهان محسوب میشود که انواع مختلف و روشهای دمآوری متفاوتی دارد و برای هر سلیقه و ذائقهای نوعی از آن را میتوان نوشید. در این یادداشت به برخی از انواع نوشیدنی قهوه اشاره میکنیم.
نوشیدنی ماکیاتو (Macchiato)
درحالیکه این استارباکس بود که ماکیاتو را مشهور کرد، ولی ماکیاتوی استارباکس شباهت کمی به ماکیاتوی واقعی دارد. ماکیاتوی سنتی یک شات اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است. این نوشیدنی قهوه کوچک خیلی قوی است زیرا غلیظترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافهشده به آن، از شدت این طعم میکاهد. ماکیاتو به معنای «طرحدار» است و به طرحهایی که روی کف شیر داده میشود اطلاق میگردد.
نوشیدنی کافه او له (Café au Lait)
این یک نوشیدنی فرانسوی است که از قهوه صافشده قوی و شیر حرارت دادهشده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست میشود. نسبت قهوه و شیر یکبهیک است. اگر در استارباکس دنبال این نوع قهوه میگردید باید میستو بخواهید. میستو کلمه ایتالیایی برای این نوع قهوه است.
نوشیدنی فلت وایت (Flat White)
فلت وایت یک اسپرسوی استرالیایی است که در انگلستان و آمریکا محبوبیت یافته است. فلت وایت چیزی بین کاپوچینو و لاته است که در لیوان 6 اونسی (170 گرمی) سرو میشود. سایز آن تقریباً اندازه کاپوچینو است، ولی شیر آن مانند لاته، کاملاً جوشانده میشود.
کولد برو (Cold Brew)
کولد برو به روش دم کردن آیس کافی گفته میشود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت 8 ساعت میشود تا طعم کامل آن دربیاید. با این روش عصارهای به دست میآید که میتوان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد. این روش آزاد در سالهای اخیر در کافیشاپها مرسوم شده است و درست کردن این نوع قهوه در منزل نیز راحت است. بسیاری از کافیشاپها عصارهها را داخل بطری میفروشند و بدین ترتیب میتوان در منزل به میزان دلخواه آن را رقیق کرد.
آیس کافی ژاپنی (Japanese Iced Coffee)
این یک روش برای درست کردن فوری آیس کافی است که شما قهوه را روی یخ دم میکنید. قهوه با قوت دو برابر روی یخ دم میشود تا یخ آب شود و قهوه را رقیق و دم کند. چرا باید آیس کافی ژاپنی را به کولد برو ترجیح دهید؟ بعضی افراد میگویند که این روش منجر به تأکید بیشتر بر روی طعم قهوه میشود؛ و همچنین خیلی سریعتر از روش درست کردن کولد برو است.
آیس کافی (Iced Coffee)
آیس کافی معمولی را میتوان به دو روش تهیه کرد: قهوه معمولی را بگذارید بماند تا سرد شود، یا قهوه داغ قوی را مستقیماً روی یخ بریزید. در هر دو صورت طعم رقیقی درست میشود که باعث شده روشهای جدید دم کردن آیس کافی اخیراً محبوب و مرسوم شوند.
قهوه یکی از نوشیدنیهای محبوب در جهان محسوب میشود که انواع مختلف و روشهای دمآوری متفاوتی دارد و برای هر سلیقه و ذائقهای نوعی از آن را میتوان نوشید. در این یادداشت به برخی از انواع نوشیدنی قهوه اشاره میکنیم.
پور اُور (Pour Over)
این روش دم کردن قهوه عبارت است از ریختن آب داغ روی قهوه کاملاً آسیاب نشده و دانه درشت و صاف کردن آن قهوه. باآنکه روشهای زیادی برای دم کردن قهوه وجود دارد، ولی همه آنها از روند یکسان خیساندن دانههای آسیاب شده در آب داغ پیروی میکنند. باآنکه اینیک روش سنتی برای دم کردن قهوه است، ولی طعمی غیرعادی دارد.
موکا (Mocha)
موکا یک قهوه محبوب و دسری با شکلات است. عموماً آن را با ترکیب یک شات اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست میکنند. شیر را میجوشانند و نوشیدنی را با هنر لاته تزئین میکنند. یکی از انواع آن بیچرین است که نوشیدنی مخصوص شهر تورین در ایتالیا است و ترکیبی از قهوه، خامه شکلاتی با طعم فندق و خامه غلیظ است.
فراپوچینو (Frappuccino)
این نوشیدنی در آمریکا بسیار معروف شده است. باآنکه بسیاری از مردم تصور میکنند که این قهوه شبیه بستنی، برای اولین بار در استارباکس درستشده، ولی درواقع ریشه آن جای دیگری است. فراپوچینو زاده ذهنی جرج هاول از کافی شاپ Coffee Connection در بوستون است که در دهه نود استارباکس این کافیشاپ را خرید. هاول در مورد فراپوچینو میگوید که او هم عاشق آن است و هم از آن متنفر است. او میگوید: «وقتی استارباکس با پیشنهاد خوبی برای خریدن کافی کانکشن پیش ما آمد، خیالمان راحت شد. من قهوه اصلی و ساده را دوست داشتم، ولی بیشتر وقتم صرف چیزهایی مثل فراپوچینو میشد.» بنابراین فراپوچینو یک نوشیدنی آمریکایی است و آدم را یاد گرانیتای ایتالیایی میاندازد که یک قهوه یخی با بافت نرم و روان است که چیزی بین یخ در بهشت ایتالیایی و شربت است.
نام «فراپوچینو» ترکیبی از کلمه نیو انگلندی «فراپ» برای بستنی و کلمه «کاپوچینو» است. فراپوچینو از چه چیزهایی تشکیلشده است؟ استارباکس طرز تهیه این قهوه را مثل یک راز نگهداشته و دستور تهیه آن را در وبسایتاش نگذاشته است. ولی یک چیز قطعی است، این نوشیدنی راز محبوبیت انفجاری استارباکس است. قطعاً نباید این نوشیدنی را در جایی غیر از استارباکس سفارش دهید. نکتهای که شاید غافلگیرتان کند این است که اگر فکر میکنید این نوشیدنی کافئینی که میخواهید را تأمین میکند، بدانید که این نوشیدنی اصلاً قهوه ندارد!