ارتباط با کارشناس فروش

وبلاگ

خانه » آموزش » تأثیر مواد قطره‌چکان بر ریختن قهوه

تأثیر مواد قطره‌چکان بر ریختن قهوه

قطره‌چکان

تا زمانی که مردم قهوه دم کرده‌اند، در مورد روش قطره‌چکان نیز بحث خواهند کرد. ته صاف یا مخروطی، بهترین اندازه، انتخاب فیلتر مناسب و … متغیرهای زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد.

بااین‌حال، یکی از نکات موردبحث کمتر ماده‌ای است که برای ساخت قطره‌چکان استفاده می‌شود. درحالی‌که بسیاری از مردم تصور می‌کنند این مهم نیست، اما درواقع بر نحوه عصاره گیری قهوه شما تأثیر دارد.

برای اینکه بدانم چگونه مواد قطره‌چکان روی دم آوری شما تأثیر می‌گذارد، با چند متخصص صحبت کردم که در ادامه می‌خوانید:

کدام متغیرها بر روند بیش‌ازحد فرآیند تأثیر می‌گذارند؟

ریختن آب بر روی قهوه یک روش تهیه قهوه دمی است که در آن آب گرم روی آسیاب قهوه ریخته می‌شود و از طریق آن‌ها در یک ظرف فیلتر می‌شود. با عبور آب از محل قهوه، ترکیبات محلول طعم‌دهنده در قهوه استخراج می‌شود.

بااین‌حال، فیلتر (غالباً کاغذی) از عبور روغن و رسوب جلوگیری می‌کند، درنتیجه یک فنجان سبک و تمیزتر ایجاد می‌شود.

قطره‌چکان

روغن‌ها، اسیدها و کربوهیدرات‌ها (در میان بسیاری دیگر از ترکیبات طعم‌دهنده) به طعم و رایحه نهایی یک فنجان کمک می‌کنند.

توسعه و استخراج آن‌ها به تعداد متغیرهای مختلفی ازجمله نسبت دم، زمان دم، درجه حرارت آب و مواد فیلتر و قطره‌چکان بستگی دارد.

با تنظیم این عناصر و سایر شرایطی که قهوه از آن استخراج می‌شود، حتی در صورت استفاده از همان دانه‌ها می‌توانید یک فنجان متفاوت داشته باشید.

به‌عنوان‌مثال، اگر یک قهوه به مدت طولانی دم بکشد، طبیعتاً زمان بیشتری را صرف تعامل با قهوه می‌کند

و بنابراین ترکیبات طعم‌دهنده بیشتری استخراج می‌کند.

به همین ترتیب، اگر دمای دم افزایش یابد، باعث افزایش حلالیت و استخراج می‌شود.

دمای مواد و دمایش در قطره‌چکان

دمای آب به‌عنوان یک عامل مهم شناخته‌شده است که بر استخراج تأثیر می‌گذارد.

مواد مختلف قطره‌چکان در هنگام دم آوری گرما کم یا بیشتری را حفظ می‌کنند، بنابراین بر روی فنجان شما تأثیر می‌گذارد.

جاناتان گاگنه یک متخصص اخترفیزیک و علاقه‌مند به قهوه از مونترال کانادا می‌گوید که مواد قطره‌چکان بر روی حرارت آن در هنگام استخراج تأثیر می‌گذارد.

مواد مختلف «توده‌های حرارتی» و سطح عایق مختلفی دارند، به این معنی که آن‌ها گرما را به‌طور متفاوتی هدایت و نگه می‌دارند.

عامل کلیدی در اینجا «جرم حرارتی» است که رقمی است که تعیین می‌کند یک ماده قبل از افزایش دما باید چه مقدار گرما را جذب کند.

به‌عنوان‌مثال، بتن و سنگ قبل از شروع به افزایش دما، باید انرژی گرمایی زیادی را جذب کنند.

آن‌ها دارای جرم حرارتی بالایی هستند.

بااین‌حال، موادی مانند چوب و کاه دارای جرم حرارتی کم هستند، به این معنی که دما خیلی سریع‌تر افزایش می‌یابد (و در بعضی موارد آتش می‌گیرند).

جاناتان می‌گوید قطره‌چکان‌های پلاستیکی و استنلس استیل نسبت به مواد دیگر جرم حرارتی و وزن کمتری دارند.

این بدان معنی است که آن‌ها با سرعت بیشتری گرم می‌شوند و درنهایت گرمای کمتری از دم را «می‌دزدند».

برعکس، مواد مانند شیشه و سرامیک برای رسیدن به همان نقطه طولانی‌تر شده و درنهایت گرمای بیشتری را از قهوه شما می‌گیرند.

بااین‌حال، جاناتان اضافه می‌کند که عایق‌بندی (احتباس گرما) نیز مهم است.

وی توضیح می‌دهد: «سرامیک، شیشه و فولاد ضدزنگ همه ازنظر عایق‌بندی حرارتی بد نیستند،

بنابراین آن‌ها مقداری از گرمای خود را به هوای اطراف منتقل می‌کنند و سپس گرمای بیشتری را از دم‌کرده سرقت می‌کنند تا دوباره به تعادل برسند.

درنهایت، فقط چند ماده وجود دارد که دارای جرم حرارتی کم و عایق حرارتی خوبی هستند.»

تأثیر دما بر روی ثبات

کائو اسپرلینگ باریستا، مربی و مالک مشترک Fora da Lei در سائو پائولو، می‌گوید که گزینه‌های مختلفی از قطره‌چکان‌ها را در کافه خود به مشتریان ارائه می‌دهد.

بااین‌حال، کائو می‌گوید که هدف او سازگاری و «تعادل گرمایی» در میان قطره‌چکان‌ها است. او توضیح می‌دهد که تعادل حرارتی زمانی است که «عناصر سیستم تولیدکننده آب تعامل با یکدیگر را متوقف کرده و استخراج پایدار شود … این همان چیزی است که ما در تولید دستی دم آوری دنبال می‌کنیم».

جاناتان موافق است که عایق حرارتی به پایداری کمک می‌کند. «یک ماده عایق‌بندی بهتر، درجه حرارت شما را از ابتدا تا انتهای دم تثبیت می‌کند.»

«حتی اگر دمای کتری را پایین بیاورید و از قطره‌چکان عایق‌بندی بالا استفاده کنید، ممکن است در مقایسه با آنچه با دمای بالاتر کتری و قطره‌چکان با عایق کم دریافت می‌کنید، مشخصات فنجان متفاوتی داشته باشید.»

تکرار پذیری در دم آوری

Cauã می‌گوید که این امر همچنین نتیجه تکرار شونده را تضمین می‌کند.

تکرار دستورالعمل قهوه در یک قطره‌چکان پایدار آسان‌تر است.

فولاد ضدزنگ و مس نیز می‌توانند از قبل گرم شوند، اما چون آن‌ها به‌سرعت گرما را در محیط پخش می‌کنند، باید چند ثانیه قبل از استفاده آن‌ها را گرم کرد.

Cauã می‌گوید: «قطره‌چکان‌های پلاستیکی با تلاش کم دمای پایدارتری را ایجاد می‌کنند. شیشه و سرامیک تقریباً یکسان هستند و برای گرم شدن انرژی بیشتری می‌طلبند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، من دم را تنظیم می‌کنم و اولین ریختن من در دمای پایین‌تر اتفاق می‌افتد.»

جاناتان اضافه می‌کند که «با تجربه بیشتر» و «کنترل بهتر متغیرها»، او متوجه می‌شود که مواد مختلف یک پروفیل فنجان بسیار متفاوت تولید می‌کنند.

وی می‌افزاید: «بعضی از مواد مانند شیشه یا سرامیک در مقایسه با پلاستیک فنجان ترش و ضعیف‌تری تولید می‌کنند.»

این امر به این دلیل است که احتباس کمتر گرما منجر به پایین آمدن درجه حرارت دم می‌شود که اسیدیته را برجسته می‌کند درحالی‌که شیرینی و بدن را کاهش می‌دهد.

کدام ماده خشک‌کن برای شما مناسب است؟

درحالی‌که برخی از مواد قطره‌چکان ممکن است دم‌کرده شما را پایدار نگه‌داشته و میزان استخراج آن را تغییر دهند،

اما باید برخی از نگرانی‌های عملی‌تر را نیز به خاطر داشته باشید.

به‌عنوان‌مثال، طول عمر قطره‌چکان شما مهم است. آیا خم شدن، آسیب دیدن یا شکستن آسان است؟

اگر فقط از آن در آشپزخانه خود استفاده می‌کنید، این ممکن است مسئله‌ساز نباشد. اگر قصد سفر با آن را دارید، ممکن است مشکل ایجاد شود.

چقدر مواد در معرض دمای بالا و عوامل شیمیایی هستند؟

آیا به‌مرورزمان اسیدهای باقیمانده قهوه و محصولات تمیزکننده شما را جذب می‌کند؟

قطره‌چکان‌های اکریلیک سبک بوده و از طراحی تمیز برخوردار هستند، به این معنی که می‌توان به‌طور مکرر از آن‌ها استفاده کرد، اما بیشتر در معرض لکه هستند.

قطره‌چکان

هزینه یک عامل کلیدی در انتخاب

سرانجام، البته، هزینه وجود دارد. قطره‌چکان‌های پلی‌پروپیلن و رزین اکریلیک مقرون‌به‌صرفه هستند، اما طول عمر آن‌ها کوتاه‌تر است.

سرامیک و مس ماندگاری بیشتری دارند اما هزینه بیشتری دارند.

برای کسانی که کار خود را با ریختن قهوه شروع می‌کنند، قطره‌چکان پلی‌پروپیلن یک گزینه همه‌جانبه است.

Cauã می‌گوید: «این بهترین قطره‌چکان مقرون‌به‌صرفه است.

این امر به کنترل کمتری از متغیرهای تولیدکننده دم و تداخل کمتری نیاز دارد. در مقایسه با قطره‌چکان سرامیکی برای گرم کردن آن نیازی به استفاده از آب گرم زیاد نیست.»

جاناتان می‌گوید: «در حال حاضر، قطره‌چکان موردعلاقه من (Fellow Stagg X) است.

این دارای یک دوجداره عایق خلأ است که به نظر من فنجان‌های شیرین‌تر و آبدارتری تولید می‌کند.»

«یکی دیگر از گزینه‌های خوب، پلاستیک Hario V60 است، به‌خصوص اگر می‌خواهید تجربیات و دستورالعمل‌های خود را از طریق اینترنت دوباره بسازید، زیرا از آن بیشتر استفاده می‌شود.»

نکته آخر ساده است: مواد قطره‌چکان بر دمای دم‌کرده شما تأثیر می‌گذارد که به‌نوبه خود بر استخراج نیز تأثیر می‌گذارد و مشخصات فنجان شما را تغییر می‌دهد.

بااین‌حال، هنگام انتخاب قطره‌چکان باید به یاد داشته باشید که دما فقط یک عامل است.

از خود بپرسید آیا می‌خواهید آزمایش کنید، یا آیا چیزی آسان و سازگار می‌خواهید.

علاوه بر این، سبک زندگی، سطح مهارت و بودجه شما همه بازی خواهد کرد.

به‌عنوان‌مثال قطره‌چکان شیشه برای افرادی که قهوه زیادی را در سفر دم می‌کنند مناسب نیست.

هنگام تصمیم‌گیری برای تهیه مواد، این عوامل را در نظر بگیرید و در آخر، به تکرارپذیری فکر کنید. مواد با جرم حرارتی کم، مانند پلاستیک، به این معنی است که شما می‌توانید همان دم را به‌راحتی تکثیر کنید،

درحالی‌که شیشه و سرامیک بیشتر در معرض استخراج کم و تولید یک نوشیدنی اسیدی‌تر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟