قهوه موریس – رُست قهوه در منزل یکی از جریانهای دنیای قهوه است که امروزه از مقبولیت بالایی برخوردار شده است و بسیاری به دنبال راههای برشته کاری قهوه در منزل هستند.
هنگام خرید یک قهوه بوداده، اغلب کلمات “روشن”، “متوسط” و “تاریک” را میبینیم که برای توصیف مشخصات رست قهوه استفاده میشود.
بااینحال، ممکن است برخی از برشته کنندهها بههیچوجه نمایهای ارائه ندهند، در عوض فقط «برشته کاری اسپرسو» و «برشته کاری فیلتری» ارائه دهند.
درحالیکه تفاوت بین برشته کاری فیلتری و رُست اسپرسو میتواند بهسادگی سبک بودن اولی و تاریک بودن دومی باشد، اما همیشه اینطور نیست.
اگرچه رستهای اسپرسو بهطورکلی تیرهتر هستند، اما بعضی از افراد هنوز هم دوست دارند اسیدیته موجود در فنجان خود را بچشند و درنتیجه تفتهای سبک یا متوسط را انتخاب کنند.
برعکس، برخی از نوشندگان قهوه ترجیح میدهند از رستهای تیره برای قهوه فیلتری استفاده کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه رُست قهوه در خانه برای تهیه قهوه فیلتر و اسپرسو، با اوان گیلمن در قهوه رویال صحبت کردم که در ادامه میخوانید.
فهرست محتوا
Toggleرُست قهوه در منزل
بین رشد قهوههای خاص و قفل شدن جهان درنتیجه همهگیری بیماری Covid-19، به نظر میرسد که برشته کاری در خانه مقبولیت و محبوبیت بیشتری بیابد.
امروزه، رستورانهای تازهکار خانگی بهراحتی نسبت به گذشته به قهوه سبز درجه مخصوص دسترسی دارند.
بعلاوه، تجهیزات برشته کاری خانگی از هر زمان دیگری مقرونبهصرفه و در دسترس هستند.
درنتیجه، تأمینکنندگان قهوه سبز با ارائه مقادیر کمتری برای برشته کاریهای خانگی، با این تقاضای رو به رشد سازگار میشوند.
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید یک yirgacheffe coffee g1 بر روی تصویر زیر کلیک کنید
Evan علاوه بر اینکه مربی Royal Coffee است، یک رُستر باتجربه است (چه در خانه و چه در خارج از خانه).
وی خاطرنشان كرد كه رویال در ماههای اخیر تقاضای بیشتری را برای مقادیر كمتر و كمتر دیده است – و برای ارائه “Crown Jewels”، طیف وسیعی از کیسههای 1 پوند (453 گرم) را ارائه میدهد.
توصیه شماره یک ایوان برای رُست خانگی – چه آنها که برای قهوه فیلتری یا اسپرسو رِست میکنند – «پذیرفتن خرابی» است.
«همه کبابها بیعیب و نقص نیستند. درواقع، هیچ برشته کاری هرگز کامل نخواهد بود.»
تفاوتهای اساسی بین رُست قهوه در منزل برای قهوه فیلتری و اسپرسو
اولین چیزی که باید برای بو دادن برای روشهای مختلف دم کردن توجه شود این است که اولویت شخصی از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود.
برخی از افراد خواهان تلخی در قهوه فیلتری خود هستند، درحالیکه دیگران به دنبال پیچیدگی و اسیدیته در اسپرسوی خود هستند.
امروزه، بسیاری از برشته كنندگان مدرن بهسادگی «باز كردن پتانسیل كامل» یکدانه را در نظر گرفتهاند و در عوض به مصرفکننده اجازه میدهند تا تصمیم بگیرد چگونه قهوه خود را دم بكشد.
این به معنای دور شدن از اصطلاحات سنتیتر مانند «رست فیلتری» و «برشته کاری اسپرسو» و در عوض فقط تهیه سطح کباب (روشن، متوسط ، تاریک یا جایی در بین آنها) روی بستهبندی آنهاست.
بسیاری از مردم از عبارت رُست امنی (omni-roasting) برای نشان دادن کبابی استفاده میکنند که میتواند برای فیلتری یا اسپرسو استفاده شود.
این کبابی است که صرفاً بدون توجه به شرایط، سعی در ارائه بهترینها در قهوه دارد.
در حال حاضر، اینیک روش محبوب برای بو دادن است.
برای خرید قهوه کلمبیا نارینو colombia narino coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
رُست قهوه در منزل منشأ قهوه را در نظر بگیرید
همانطور که اوان میگوید: تفت دادن برای مدت طولانی قهوه را بیفایده میگیرد؛ اما به چه معنی است؟
خوب، هرچه قهوه خود را تفت دهید، خصوصیات اصلی که در قهوه سبز وجود دارد را بیصدا و پنهان میکنید.
در دنیای ویژه قهوه، بسیاری از مردم بر این باورند که تفتهای سبکتر «پتانسیل کامل» قهوه سبز را به نمایش میگذارند و نحوه و مکان رشد آن را برجسته میکنند.
بنابراین، آیا کشورها و کشورهایی خاص هستند که قهوهای مناسب برای اسپرسو یا فیلتر تولید میکنند؟
ایوان خاطرنشان میکند که اگرچه برخی از پروفایلهای طعم دار برای برخی از روشهای تولید دم جذاب هستند،
اما بهسادگی تقسیم ریشهها به دودسته مشخص نیست.
درحالیکه انواع مختلف قهوه برای روشهای مختلف تولید بهتر کار میکنند، من فکر نمیکنم این در کل درست باشد
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید دو yirgacheffe coffee g2 بر روی تصویر زیر کلیک کنید
او در مورد برخی از نمونههای سنتی به من میگوید:
«قهوههای برزیلی (بهطور سنتی) برای مخلوطهای اسپرسو استفاده میشد زیرا اغلب خصوصیات ملایم و شیرینی دارند.
از طبیعت اتیوپی بهطور سنتی در هر دو ترکیب اسپرسو و قطرهای برای ایجاد عطروطعم میوهای عمیقتر، به میزان کم استفاده میشود،
اما بهطورکلی بهعنوان یک فیلتری منشأ اصلی پذیرفته نمیشود.»
بااینحال، اوضاع در حال تغییر است.
با ظهور و رشد قهوه موج سوم در سالهای اخیر، افراد بیشتری به دنبال قهوههای روشن یا «مفرح» هستند که رایحههای عطروطعم جدید و ناآشنایی را ارائه میدهند.
این به این معنی است که صفات خاصتری مانند تنوع، فرآوری و سایر قسمتهای مختلف قهوه را مشاهده کنید.
برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
رُست روشن، متوسط و تاریک: تفاوت چیست؟
اینیکی از بحثبرانگیزترین موارد در بو دادن قهوه است.
بسیاری از نوشندگان قهوه در سراسر جهان، با تمام تلخی و شدتی که دارند، به نوشیدن کبابهای تیره عادت کردهاند.
برعکس، قهرمان قهوه مخصوص و موج سوم سبک و متوسط رست را بهعنوان ظریفتر شدن قهوه، تفت میدهد.
تفتهای سبکتر برای مدتزمان کمتری برشته میشوند
و در طی فرآیند از گرمای بیشتری استفاده میکنند تا سریعتر به اولین ترک (که در دمای 196 درجه سانتیگراد / 385 درجه فارنهایت اتفاق میافتد) برسند.
هدف این است که «اسیدیته طبیعی لوبیا را مهروموم کنید» و درنتیجه یک فنجان روشنتر ایجاد شود.
بااینوجود، کبابهای سبکتر، فاقد بادی هستند که یک کباب طولانیتر و تیرهتر تولید میکند.
شاخصه های انواع رُست قهوه
تفت متوسط بهطورکلی بین پایان ترک اول و شروع ترک دوم (بین 210 درجه سانتیگراد / 410 درجه فارنهایت تا 220 درجه سانتیگراد / 428 درجه فارنهایت) اتفاق میافتد.
اینها اسیدیته کمی خاموش خواهند داشت و برخی از خصوصیات اصلی قهوه را حفظ میکنند، اما عطروطعم حاصل از بو دادن، قابلتوجه است.
برشته کاریهای تاریک متوسط از اوایل یا اواسط ترک دوم شروع میشوند (225 درجه سانتیگراد / 437 درجه فارنهایت تا 230 درجه سانتیگراد / 446 درجه فارنهایت)،
درحالیکه انتهای ترک دوم (240 درجه سانتیگراد / 464 درجه فارنهایت) زمانی است که شروع میکنیم برای به دست آوردن سوخاریهای تیره.
قهوه بهطورکلی فراتر از 250 درجه سانتیگراد / 482 درجه فارنهایت بوداده نمیشود، در آن زمان مزه زغال یا قیر شروع میشود.
همانطور که قهوه به شکاف دوم و بیشتر تبدیل میشود، بادی آن افزایشیافته و تلخ و دودی میشود.
همچنین شروع به از دست دادن خصوصیات و اسیدیته قابلتشخیص خود میکند.
برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
رُست قهوه در منزل باید بر اساس ذائقه شما باشد
بنابراین، هنگام تفت دادن برای اسپرسوی فیلتری در خانه، چهکاری باید انجام دهید؟
خوب، اولاً، شما باید در نظر بگیرید که کدام طعمدهندهها را در فنجان خود میخواهید،
بهجای اینکه کدام طعمها ازنظر تاریخی با یک روش خاص دم کردن سازگار باشند.
بهعنوانمثال، اگر میخواهید اسیدیته، ظرافت و بیشتر منشأ را به نمایش بگذارید، به دنبال یک تفت سبکتر بروید.
به همین ترتیب، اگر طعمهای تلخ و دودی را در قهوه خود بخواهید، یک تفت تیره مناسبتر خواهد بود.
برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
از هر یک میتوان برای فیلتر یا اسپرسو استفاده کرد.
فقط به خاطر داشته باشید که اسپرسو با آب کمتری دم خواهد شد،
بنابراین عطروطعم غلیظتر و احساس دهان سنگینتری را ارائه میدهد.
کباب کردن در خانه یک روش عالی برای آزمایش ریشهها و مشخصات طعم است که ممکن است قبلاً در نظر نگرفته باشید.
افزایش بو دادن خانگی و افزایش در دسترس بودن مقادیر کمی قهوه سبز فقط به این معنی است که فرصتهای آزمایش بیشتر از هر زمان دیگری وجود دارد.