قهوه موریس – روشها و وسایل متنوعی برای تهیه قهوه سرددم وجود دارد که برخی از آنها برای مصرفکننده خانگی در دسترس نیست؛ اما سادهترین روش برای تهیه قهوه سرد دم در منزل را در ادامه میخوانیم.
یک ظرف شیشهای دهانگشاد تهیه کنید که حداقل پانصد میلیلیتر آب را در خود جای دهد.
با توجه به حجم ظرف به ازای هر پانصد سیسی آب، پنجاه تا شصت گرم قهوه را بهصورت کاملاً درشت آسیاب کنید.
ابتدا قهوه آسیاب شده را در ظرف بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید.
ترکیب آب و قهوه را بهآرامی هم بزنید تا محلول نسبتاً یکدستی حاصل شود.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه مناسب برای قهوه کلد برو cold brew coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
حالا درب ظرف را بگذارید و آن را به مدت دوازده تا بیستوچهار ساعت داخل یخچال بگذارید.
بعد از زمان محلول حاصل بهوسیله صافی ریز فیلتر کنید تا ذرات درشت قهوه جدا شوند.
برای حصول نتیجه بهتر میتوانید تا دو یا سه مرتبه قهوه عصارهگیری را صاف کنید.
اکنون محلول فیلتر شده آماده استفاده است و میتوانید با آب سرد آن را رقیق کنید و یا فقط با افزودن یخ نوشیدنی خود را رقیق و بهصورت خنک میل کنید.
قهوه عصارهگیری شده در این روش میتواند تا دو هفته در یخچال نگهداری شود ولی بهمرور طعم تازگی و شفاف خود را از دست میدهد؛
بنابراین بهتر است آن را در همان دو یا سه روز اول مصرف کنید. قطعاً قهوه سرد دم یک نوشیدنی گوارا برای روزهای گرم تابستان است.
تفاوتهای عمده قهوه سرددم و قهوه عصارهگیری شده با آب داغ
علاوه بر تفاوتهای زیادی که از لحاظ عطروطعم بین این دو حالت عصارهگیری وجود دارد از لحاظ شیمیایی هم دو تفاوت عمده میان قهوه سرددم و قهوه عصارهگیری شده با آب داغ وجود دارد.
نخست میزان اسید عصارهگیری شده است که در اندازهگیریهای مختلف گاهی حتی تا 60 الی 70 درصد دارای اسید کمتر در نوشیدنی نهایی است.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه موج سوم third generation coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
تفاوت دیگر قهوه سرددم که همواره جای بحث دارد میزان کافئین قهوه عصارهگیری شده است.
کافئین حلالیت پذیری نسبتاً زیادی در آب داغ دارد ولی در دمای محیط، حلالیت پذیری بسیار پایینی دارد و درنتیجه اگر فقط این نکته را در نظر بگیریم قهوه سرد دَم باید کافئین بسیار پایینی داشته باشد.
ولی نکته اینجاست که زمان تماس آب با سابه قهوه در روش سرد دَم بسیار بیشتر است و لذا زمان بیشتری برای استخراج کافئین وجود دارد.
از سوی دیگر از لحاظ نسبت وزن آب و قهوه در این دو روش تفاوتهایی وجود دارد.
معمولاً در روش سرددم گاهی برای مقداری یکسان آب تا 2 برابر قهوه بیشتری استفاده میشود؛
بنابراین باوجود پارامترهای زیادی که در میزان کافئین نهایی قهوه سرد دَم وجود دارد نمیتوان به این پرسش پاسخ قطعی داد.