فهرست محتوا
Toggleطرز تهیه قهوه فرانسه
قهوه موریس – وجه تمایز قهوه فرانسه با اسپرسو و یا ترک در چیست؟
این سؤالی است که شاید برای بسیاری از افراد که تازه به دنیای
قهوه پا گذاشتهاند پیش بیایید. وجه تمایز قهوه فرانسه با قهوه اسپرسو
و یا قهوه ترک در نوع آسیاب این قهوه که از دو نوع دیگر بیشتر است و روشهای دمآوری آن برمیگردد.
نحوه دم کردن قهوه فرانسه طوری است که در آن به علت غوطهور شدن پودر قهوه در آب جوش،
روغنهای مفید از قهوه جدا و در آب حل میشود و بسیار پرخاصیت است؛
و ازآنجاییکه این نوع دمآوری قهوه را فرانسویها ابداع کردهاند، به نام قهوه فرانسه یا فرنچ پرس شهرت دارد.
این نوع تهیه قهوه توسط مردی به نام ژان پاتیست ابداع شد و اکنون تقریباً معروفترین روش دم کردن قهوه در غرب است.
در حالت کلی 3 روش برای نحوه دم کردن قهوه فرانسه وجود دارد.
طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه فرنچ پرس
ابتدا، به ازای 120 میلیلیتر، یک قاشق غذاخوری قهوه را داخل ظرف فرنچ پرس میریزید.
البته بسته به مزاج شما این مقدار میتواند بیشتر یا کمتر شود و قهوه را غلیظ یا رقیقتر کند.
سپس آب 93 درجه را بهصورت دورانی به مقداری که قهوه خیس بخورد
و یا بهاصطلاح شکوفه کند اضافه کنید. بعد از 30 ثانیه بقیه آب را اضافه کنید
و بعدازاینکه 4 دقیقه منتظر شدید، با یک قاشق قهوه را بهآرامی به هم بزنید.
دوباره 4 دقیقه صبر کنید و سپس اهرم فرنچ را بهآرامی به پایین فشار دهید تا پودر قهوه نیز به سمت پایین برود.
حالا قهوه شما آماده نوشیدن است.
طرز تهیه قهوه فرانسه با قوری صافی دار
ابتدا پودر قهوه را به مقداری که نیاز دارید در قوری بریزید. توجه کنید که قوری شما باید دارای صافی باشد. بعد از ریختن پودر قهوه، آب 93 درجه را به حالت دورانی و به میزانی روی پودر بریزید که قهوه خیس شود یا بهاصطلاح شکوفه کند.
30 ثانیه صبر کنید و سپس باقیمانده آب را اضافه کنید. حالا درب قوطی را ببندید و اجازه بدهید قهوه دم بکشد.
بعدازاینکه این زمان تمام شد، پودر قهوه را که درون صافی است دور بریزید و قهوه آماده را در فنجان بریزید.
طرز تهیه قهوه فرانسه با قهوه ساز فیلتری
در این روش قهوه را در داخل قهوه سازی که مجهز به صافی است میریزید و داخل مخزن آب به مقدار لازم آب اضافه میکنید. سپس دکمه شروع را فشار میدهید تا قهوه آماده شود.