قهوه موریس – وقتی به کشورهای مهم قهوه فکر میکنید، شانس این که نام قهوه ویتنام به ذهن شما برسد کم است.
بااینوجود، در سالهای اخیر، ویتنام رتبههای بالای صادرات قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است.
این افزایش سریع از ناشناس ماندن کامل در جهان تولید قهوه به سمت صادرات فعلی آن، این کشور را در کانون یک بحثوجدل اقتصادی جهانی قرار داده است، زیرا کشورهایی همچون کلمبیا و تانزانیا؛ ویتنام را به دلیل مشارکت در تورم عرضه قهوه و کاهش قیمتها مقصر میدانند.
صعود اخیر ویتنام در جهان قهوه؛ اولین حضور آنان در تجارت نیست. به گفته اسکات ویلسون از واشنگتنپست قبل از جنگ ویتنام، “صادرکننده اصلی” بود.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
استعمارگران فرانسوی در اواخر قرن نوزدهم قهوه را به مناطق مرتفع مرکزی این کشور معرفی کردند؛ چراکه خاک حاصلخیز این منطقه مناسب کشت قهوه است.
برخلاف اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی سابق، حکومت کمونیستی در ویتنام تغییری در آن رخ نداده است.
در عوض، دولت کمونیست این کشور گامهای بلندی را برای آزادسازی اقتصادی برداشته است.
برای خرید قهوه 100 درصد عربیکا 100% arabica coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
تولید قهوه در ویتنام
تولید قهوه ملی تا اواسط دهه 1990 بهطور مداوم در حال رشد بود، اما اکنون این مرحله به نقطه طلای زراعت و کشاورزی قهوه رسیده است.
با توجه به قیمت جهانی قهوه در سطح بسیار شگفتآور، مقدار فزایندهای از فضای رشد در ارتفاعات به بوتههای قهوه اختصاص یافته است، جایی که دههها قبل از آن رونق گرفته بودند.
گفتنی است، میزان تولید قهوه ویتنام در چهار سال تقریباً سه برابر شده است و از 3.938 کیسه قهوه 60 کیلوگرمی صادرشده در 1995 به 11264 کیسه 60 کیلوگرمی در سال 1999 رسیده است.
تقریباً تمام قهوههای تولیدشده در ویتنام از نوع Robusta است که یکی از دو گونه اصلی قهوه در جهان را شامل میشود و نوشیدنی مزهای فرومایه با محتوای کافئین بالاتر تولید میکند.
متخصصان قهوه تمایل دارند با این ارزیابی از روبوستا بهعنوان یک قهوه مستقل یاد میکنند،
اگرچه در مخلوطهای خاص بهویژه در اسپرسو جایگاه ویژهای دارد.
درحالیکه ویتنام بههیچوجه تنها منبع نوسانهای بازار جهانی نیست، اما نقش عمدهای در افزایش عرضه جهانی قهوه ایفا کرده است.