قهوه موریس – جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) دومین کشور بزرگ آفریقا و دوازدهمین کشور بزرگ جهان است. این کشور محل زندگی حدود 87 میلیون نفر است و سرزمین آن ازنظر منابع طبیعی بسیار غنی است و شرایط بهینه برای تولید قهوه باکیفیت بالا را فراهم میکند.
باوجوداین، دههها درگیری و بیثباتی سیاسی پیشرفت این کشور را محدود کرده است.
برای درک بیشتر در مورد آنچه در DRC اتفاق میافتد و اینکه چگونه صنعت قهوه آن تحت تأثیر قرار گرفته است،
من با کریس ترتر، تحلیلگر اقتصاد سیاسی در ÉLAN RDC و عضو سابق سازمان ملل صحبت کردم.
قهوه و درگیری در جمهوری دموکراتیک کنگو – قسمت نخست
فهرست محتوا
Toggleتأثیر قهوه در جمهوری دموکراتیک کنگو
«قهوه میتواند با ایجاد صلح و رفاه تأثیر مستقیم داشته باشد.
این میتواند گروههای شورشی را به میز مذاکره بکشاند و پس از مذاکره فرصتهای اقتصادی را برای آنها فراهم کند.»
کریس با تبدیلشدن به کشاورزان قهوه بهجای پیوستن به شبهنظامیان یا گروههای شورشی، میگوید که شهروندان کنگو میتوانند با فرصتهای اقتصادی به جامعه مدنی کنگو بازگردانده شوند.
وی توضیح میدهد: «آنها در کار قهوه، کاکائو و سایر صنایع وابسته بیشتر از آنچه در گذشته بهعنوان سرباز یا شورشی کار میکردند، درآمد کسب خواهند کرد.»
با دستیابی به درآمد پایدار، تولیدکنندگان قهوه میتوانند بهبود واقعی در زندگی خود و خانوادههایشان ایجاد کنند.
این شامل دسترسی به غذا و تغذیه بهتر، پرداخت هزینه مراقبتهای پزشکی یا اعزام فرزندانشان به مدرسه است.
با تشویق جنگجویان برای پایین آوردن اسلحهها و شروع به کشاورزی، قهوه میتواند علاوه بر رونق اقتصادی برای شهروندان DRC، پیام صلح باشد.
بخش قهوه کنگو درحالتوسعه
در سراسر جمهوری دموکراتیک کنگو، ابتکارات بخش دولتی و خصوصی وجود دارد که برای توسعه و بهبود بخش قهوه تلاش میکنند.
یکی از این اتحاد Virunga است. کریس به من گفت که این پروژهای است که توسط پارک ملی ویرونگا، اولین پارک ملی که در آفریقا تأسیس شده است، راهاندازی شده است.
ویرونگا همچنین یکسوم کل جمعیت گوریلهای کوهستانی جهان را در خود جایداده و زمین هزاران کشاورز خردهمالک را که در این منطقه زندگی میکنند، پوشش میدهد.
او توضیح میدهد که هدف از برنامه قهوه اتحاد Virunga این است که کشاورزان بتوانند از پتانسیل کامل محصولات خود استفاده کنند.
کریس توضیح میدهد: «ما به پارک ملی ویرونگا کمک کردیم تا برنامه قهوه خود را بهعنوان بخشی از اتحاد ویرونگا تنظیم کند.
این ناشی از مشارکتهای عمومی و خصوصی بود که همه آنها توسط پارک ملی ویرونگا هدایت میشوند.»
برنامه های اتحاد ویرونگا کنگو
این برنامه از آن زمان تکاملیافته و ابتکار رسمی قهوه ویرونگا توسط Farm Africa و اتحاد ویرونگا و با بودجه اتحادیه اروپا آغاز شده است.
کریس میافزاید: «اتحاد ویرونگا وسیلهای برای حمایت از چهار میلیون نفری است که در یک روز پیادهروی یکدیگر در پارک ملی قرار دارند.
این فرصتهای اقتصادی را از طریق منابع موجود در داخل پارک مانند استفاده از آب آن برای استفاده از انرژی برق فراهم میکند.»
قهوههای تولید شده در ویرونگا بهطورمعمول در ارتفاعات بین 1000 تا 1800 مترمربع پرورش مییابند.
در مورد کاوا کانزورورو، متوسط سطح مزرعه 0.37 هکتار است.
این تعاونی میزبان 22 ایستگاه شستشوی “میکرو” است که دو ایستگاه توسط زنان اداره میشود.
سرانجام، کریس به من گفت که Higher Grounds در حال همکاری با دولت کنگو برای ایجاد Saveur du Kivu بهعنوان یک بستر ملی برای تولیدکنندگان قهوه است.
او میگوید: «با تلاش برای ایجاد یك بستر ملی برای قهوه، ایجاد ظرفیت برای یك بخش قهوه به رهبری تولید كنگو …
ما میتوانیم مؤلفههای اصلی آنچه جوامع پایدار به آن نیاز دارند را تزریق كنیم.»
برای دستیابی به این هدف، صنعت جهانی قهوه گرد هم آمده است تا تعدادی ابتکار عمل را آغاز کند.
با این کار، آنها در حال ایجاد چارچوبی برای تأثیر جمعی هستند و به دنبال ایجاد یک صنعت قهوه هستند
که از طریق زنجیره تأمین به نفع همه افراد باشد.