قهوه موریس – اگر در یک کافیشاپ سفارش لانگ بلک بدهید شاید در نگاه اول آن را شبیه یک آمریکانو ببینید اما با کمی عمیقتر شدن به نوشیدنی خود متوجه خواهید شد که تفاوت وجود دارد.
درست مانند آمریکانو، لانگ بلک یک نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو است. مواد تشکیلدهنده هر دو یکسان هستند: اسپرسو و آب گرم؛ اما تفاوت در آمادهسازی است.
اما لانگ بلک چیست و چه چیزی آن را منحصربهفرد میکند و چگونه میتوان یکی از آنها را تهیه کرد؟ در این مقاله به این سؤالات پاسخ میدهیم.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چه چیزی لانگ بلک را ایجاد میکند؟
ازآنجاییکه لانگ بلک یک نوشیدنی قهوهفروشی محبوب در استرالیا و نیوزیلند است، من برای تعریف این نوشیدنی و چگونگی تهیه آن به متخصصان این منطقه مراجعه کردم.
Levent Doganay یک متخصص قهوه در ملبورن استرالیا میگوید: «در استرالیا و نیوزیلند، لانگ بلک بهطور سنتی با ریختن یک شات دوتایی از اسپرسو یا ریستریتو بیش از 100 تا 120 میلیلیتر آب گرم از دستگاه اسپرسو ساخته میشود.»
تفاوت اصلی بین یک آمریکانو و لانگ بلک در نحوه مخلوط کردن آب گرم با اسپرسو است.
درحالیکه یک آمریکانو با ریختن آب گرم بر روی اسپرسو ساخته میشود، برعکس این مسئله در مورد لانگ بلک صدق میکند.
این نوشیدنی با ریختن اسپرسو روی آب داغ، بیشتر ازآنچه معمولاً در یک آمریکانو است، کرمای بیشتری حفظ میکند.
برای خرید قهوه 100 درصد عربیکا 100% arabica coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بهطورمعمول، یک لانگ بلک نیز با آب کمتری نسبت به یک آمریکانو تهیه میشود؛ بنابراین بیشتر متمرکز است،
به این معنی که طعم اسپرسو برجستهتر است.
همانطور که از نام آن پیداست، از این نوشیدنی عموماً بدون شیر لذت میبرند.
لونت میگوید: «آب اضافهشده باعث میشود كه طعم قهوه باز شود و ویژگیهای دانه قهوه و كباب را برجسته كند …
[و میتوانید] مدت طولانیتری از قهوه خود لذت ببرید.»در خارج از استرالیا و نیوزیلند، این نوشیدنی معمولاً در منوهای کافه با نام دیگری تبلیغ میشود.
مولیا هندایانی صاحب Smile Koffie، یک کافه در غرب جاوا، اندونزی میگوید:
«نام در کافه من kopi hitam (قهوه سیاه) است … [ما آن را به مشتریان میدهیم] وقتی میگویند سیاه یا آمریکانوی بلند میخواهند.»
چیزهایی که باید در مورد لانگ بلک در نظر بگیرید
در لانگ بلک مهم است که از قهوه مرغوب استفاده کنید.
لونت میگوید که او از یک قهوه منفرد کلمبیایی استفاده میکند که برای اسپرسو مناسب است.
مولیا از دو ترکیب مختلف استفاده میکند: یکی عربیکا و دیگری روبوستا، هر دو از منطقه تمانگگونگ اندونزی.
در کنار اضافه کردن طعمدهندههای دیگر یا شیر به لانگ بلک، میتوانید اسپرسو را نیز تغییر دهید تا به آن نوعی طعم متفاوت بدهید.
یکی از این تغییرات شامل افزودن یک شلیک متمرکز و دوتایی است.
با افزودن قهوه غلیظتر، لانگ بلک جسورتر، اسیدیتر خواهد بود و کمی شفافتر خواهد داشت.
برای خرید قهوه کانیس 100 درصد عربیکا (canis coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
طرز تهیه لانگ بلک
درحالیکه تهیه یک لانگ بلک نسبتاً ساده است، مانند هر نوشیدنی، باید مراقب باشید.
ریختن یک اسپرسو روی آب بسیار گرم، بر طعم و مزه این نوشیدنی تأثیر میگذارد.
همچنین این بدان معنی است که مشتریان باید منتظر خنک شدن نوشیدنی خود باشند و نمیتوانند فوراً از آن لذت ببرند.
لونت توصیه میکند از آب گرم باد دمای حدود 70 درجه سانتیگراد استفاده کنید.
او میگوید که این امر به وضوح بیشتری در رنگ و طعم تمیز میانجامد.
همچنین این نوشیدنی را شیرین نگه میدارد و به آن کمک میکند تا لایه خامه را در قسمت بالای آن حفظ کند.
اگر آب در هنگام ریختن اسپرسو خیلی گرم باشد، کرما سریعتر از بین میرود.
این نوشیدنی ممکن است شبیه سایر نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو سیاه باشد،
اما روش بی نظیر تهیه آن به بادی شفافی به آن میبخشد و آن را از آمریکانو جدا میکند.