قهوه موریس – اومامی Umami یکی از پنج طعم اساسی به همراه شیرین، ترش، شور و تلخ است.
این طعمها در مقایسه با بینی (سیستم بویایی) حوزه دهان (سیستم چشایی) است.
این کلمه ریشه ژاپنی دارد، با مجوز شیمیدان Kikunae Ikeda (1864–1936) و بهطور مستقیم بهعنوان «طعم خوشمزه» ترجمه میشود.
اومامی گیرندههای چشایی خاص خود را دارد، همین امر دانشمندان را بر آن داشته است تا اومامی را مزهای مشخص نشان دهند.
از اومامی میتوان بهعنوان طعمی خوشمزه و خوشطعم و مزه یاد کرد.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه ترکیبی blending coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
اگرچه جدا شده و یا با غلظت بیشازحد چشیده میشود، بدون نمک کافی برای تعادل، ناخوشایند است.
ثابتشده است که اومامی طعم غذاهای کمسدیم مانند سوپ را بهبود میبخشد و بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی برای بهبود محصولات خود با افزودن اومامی به شکل گلوتامات (که منبع طعم اومامی است) بازی کردهاند.
این یادداشت خوشطعم عنصری نیست که انتظار داشته باشیم مقدار زیادی از آن را در یک قهوه خوب ببینیم.
وقتی بیشازحد قوی باشد، اومامی معمولاً بهصورت گوشتی یا آبگوشتی تجربه میشود، اما مقدار کمی میتواند به پیچیدگی و غنای بیشتری اضافه کند.
منبع: The Coffee Dictionary, Maxwell Colonna
برای خرید قهوه پاندورا 80 درصد عربیکا (pandora coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
Umami
Umami is one of the five basic tastes, along with sweet, sour, salt, and bitter.
These tastes are the domain of the mouth (gustatory system) as opposed to the nose (olfactory system).
The word has Japanese origins, courtesy of the chemist Kikunae Ikeda (1864–1936), and directly translates as “delicious taste”.
Umami has its own specific taste receptors, which has led scientists to label umami a distinct taste.
Umami can be described as a pleasant savoury taste with a long aftertaste.
برای خرید قهوه ریکو 60 درصد عربیکا (rico coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
It is, however, unpleasant when isolated or when tasted in too high concentration, without enough salt to balance.
Umami has been shown to improve the taste of low-sodium foods such as soup, and many food producers have played with adding umami in the form of glutamate (which is the source of umami flavour) to improve their products.
This savoury note is not an element we expect to see a lot of in a good coffee.
When it is too strong, umami is generally experienced as meaty or brothy, but a small amount can add complexity and richness.