گیاه قهوه مانند هر محصول دیگر مواد مغذی خود را از خاک Soil میگیرد. این بهنوبه خود بر نحوه رشد گیاه و قهوه تولیدی آن تأثیر میگذارد. تعداد pH در قهوه (اندازهگیری میزان اسیدیته و قلیایی بودن) و میزان فسفر، نیتروژن و پتاسیم نشانگرهای اصلی برای کشاورزان برای درک مدیریت محصولات خود است. کودها باید همراه با ترکیب خاک در نظر گرفته شوند.
مانند نور خورشید، دما، ارتفاع، تنوع و فرآوری، ترکیب خاک نیز یکی دیگر از جنبههای کیفیت است و بهشدت بر مشخصات طعم قهوه تأثیر میگذارد. اندازهگیری و مدیریت خاک همراه با این عوامل در تحقق کیفیت استثنایی فنجان بسیار کمک میکند.