قهوه موریس – چای لاته گرم، شیری و معطر است و در بین بسیاری از کافه محبوبیت بالایی دارد. بااینوجود، علیرغم اینکه در کافیشاپها سرو میشود و به نام لاته نامگذاری شده است، اما درواقع هیچ قهوهای در آن وجود ندارد.
چای یکی از قدیمیترین نوشیدنیهای در جهان است. منشأ آن هزاران سال پیش در هند بوده و طی دو قرن گذشته در سراسر جهان گسترش یافته است.
بااینوجود یک سؤال بزرگ باقیمانده است: چگونه نوشیدنیای که هزاران سال از قدمت آن میگذرد در فهرست غذاهای کافیشاپ اینقدر محبوب شد؟
در اینجا توضیحی در مورد چای لاته، محل تولد آن و آینده آن را با هم میخوانیم.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه مناسب برای لاته آرت Latte Art بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چای لاته چگونه ساخته میشود؟
یک چای لاته با مخلوط کردن شیر بخارپز شده با چای سیاه که با ادویهجات ساخته میشود، درست میشود.
سپس نوشیدنی با کف پوشانده میشود. ادویههای مورداستفاده از کافهای به کافه دیگر متفاوت خواهد بود.
برخی از کافیشاپها مخلوط چای با آرت و طراحی ایجاد میکنند و مواد را مخفی نگه میدارند. بااینحال، دیگران از یک شربت چای شیرین یا یک پودر استفاده میکنند و به آنها اجازه میدهد نوشیدنی موردنیاز را بهسرعت دم کنند.
درحالیکه “نسبت شیر گرم به کف یکسان است”، اما چای لاته “واقعی” نیست، زیرا در آن از قهوه اسپرسو استفاده نمیشود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چای چیست؟
همانطور که دنیای غرب میداند چای هزاران سال است که در هند رشد کرده است.
کلمه چای از کلمه Hindustani برای همه و هر نوع چای منشأ گرفته است که از هزاران سال پیش در منطقه آسام رشد کرده است.
وقتی صحبت از چای در چای لاته بهعنوان مخلوط خاصی از چای سیاه و ادویهجات میشود، منظورمان چای ماسالا است.
چای ماسالا با قرار دادن چای سیاه در آب و سپس مخلوط کردن آن با شکر، زنجبیل و شیر تهیه میشود؛ اما ممکن است ادویههای دیگری ازجمله هل، میخک، دارچین یا دانههای فلفل به آن اضافه شود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه دمی brewed coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چای لاته در هند
اعتقاد بر این است که چای ماسالا برای اولین بار در شبهقاره هند در حدود 5000 تا 9000 سال پیش ظهور کرد. برخی از داستانها حاکی از آن است که منشأ آن از یک دربار سلطنتی در سیام بهعنوان یک نوشیدنی در ارتباط با آیورودا، نوعی داروی جایگزین باستانی هند است.
درمانهای آیورودا ازنظر تاریخی شامل استفاده از ترکیبات گیاهی، مواد معدنی و فلزات برای درمان بیماری یا درد بود.
اشکال اولیه چای ماسالا فقط حاوی چای سیاه همراه با ادویهها و گیاهان بود. به لطف نفوذ استعمار انگلیس در هند، شیر فقط در دهه 1800 اضافه شد.
در تلاش برای تضعیف انحصار چای در چین، شرکت هند شرقی انگلیس تعداد زیادی مزارع را برای ایجاد منبع چای قابلکنترل ایجاد کرد.
امروزه هرساله بیش از 800000 تن چای در هند مصرف میشود. تخمین زده میشود که درازای هر فنجان قهوه 30 فنجان چای مصرف شود.
برای خرید قهوه مناسب برای قهوه کمکس chemex بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بعلاوه، بهطور متوسط هرروز دو فنجان چای نوشیدنی میشود.
در سراسر هند، چای به طرز دیگری تهیه میشود. معمولاً مشاهده میشود که از شیر بوفالو لذت میبرند زیرا گاو در آیین هندو مقدس است.
تاریخچه چای لاته تا حدودی مبهمتر است. اعتقاد بر این است که از دهه 1990 در قهوهخانههای غربی ظاهر شد،
اما اطلاعات مستقیمی در مورد زمان ایجاد آن وجود ندارد.
محبوبیت آن در 10 تا 15 سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
امروزه در اکثر فروشگاههای بزرگ کافیشاپ ازجمله استارباکس، دانکین دونات، قهوه کاستا و تیم هورتون موجود است.
چای لاته و تغییرات مدرن
چای لاته مدرن نوشیدنی است که موردتوجه بسیاری از افراد قرار میگیرد.
ازآنجاکه هر کافیشاپ هنگام تهیه چای لاته از دستورالعمل کمی متفاوتی استفاده میکند، تغییرات تعریفشده معمولاً معمول نیست.
بهطورکلی با تغییر در نوع یا حجم ادویههای استفادهشده، مخلوط چای اصلاح میشود.
فراتر از این تغییرات، یک “نسخه” از چای لاته وجود دارد که بهطور قابلتوجهی محبوبتر است.
“چای کثیف” با افزودن یک شات اسپرسو به یک چای لاته ساخته میشود.
اعتقاد بر این است که این اتفاق بهطور تصادفی در دهه 1990 در لندن ایجادشده است.
آینده چای لاته
یکی از موارد موردتوجه در مورد چای لاته، میزان قند موجود در آن بهطور متوسط است.
بسیاری از کافیشاپها، بهخصوص زنجیرهای، آنها را با مقدار زیادی شکر درست میکنند یا از شربت استفاده میکنند که سطح قند بالایی دارد.
ازآنجاکه بهطورکلی این نوشیدنی حاوی مقدار زیادی قند است،
موسسه خیریه Action on Sugar در انگلیس اظهار داشت که “نوشیدنیهای با طعم گرم” مانند چای لاته باید “یک نوشیدنی گاهبهگاه باشد، نه یک نوشیدنی” روزمره “.
بااینحال، با تمرکز مصرفکننده بر سلامتی، ممکن است روز به روز شاهد افزایش لاته های چای باشیم که با قند کم و طعمدهندههای کاملاً متفاوت ساخته میشوند.
آیا در دنیایی که سلامتی در اولویت مصرفکننده است، چای لاته در فهرستها محبوبیت خواهد داشت؟ این مسئله بعداً بررسی خواهد شد.
درهرصورت، چای لاته دارای تاریخچهای غنی و عطروطعمی است که اغلب از کافهای به کافه دیگر متفاوت خواهد بود.
اگر یکی را امتحان نکردهاید و درباره عطروطعم کنجکاو نیستید، شاید وقت آن رسیده است که به کافیشاپ محلی خود سر بزنید.