قهوه موریس – مزرعههای قهوه در بیش از ۵۰ کشور جهان وجود دارند و بیشتر این کشورها در محدودهای قرار دارند که اصطلاحاً به آن «کمربند قهوه» میگویند. همانطور که از اسم آن نیز برمیآید این کمربند دورتادور کره زمین کشیده شده و بخشهایی از آمریکا، آفریقا و آسیا را پوشش میدهد. محدودهی جغرافیایی این کمربند تقریباً جایی نزدیک به استواست و از شمال تا مکزیک و میانمار و از جنوب تا برزیل و زیمباوه کشیده شده است.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که منطقهای که قهوهی شما در آن رشد کرده، بهشدت بر طعم قهوهی شما تأثیرگذار است. در این یادداشت نگاهی میاندازیم به خاستگاههای متفاوت قهوه و ویژگیهای هرکدام بر طعم قهوه.
تأثیر خاستگاه قهوه بر ویژگیهای آن
ممکن است شما طعمهای میوهای قهوهی اتیوپی، تعادل و شیرینی موجود در قهوهی گواتمالا و یا طعم خاکی مانند قهوهی اندونزی را بپسندید. همانطور که Catherine Gu میگوید: «مردم به نوشیدن قهوههایی با طعمهای متفاوت و هیجانانگیز علاقهی زیادی دارند، پس با دادن اطلاعات به مشتری، اجازه دهیم که آنها از خاستگاه آن طعم و عطر فوقالعاده آن آگاه شوند.»
علاوه بر اینها، کشورهای مختلف در کمربند قهوه با چالشهای مختلفی روبرو هستند؛ نظیر دستمزد کم، بیثباتی سیاسی و یا آفات موجود در زمینهای قهوه و خریداران با داشتن آگاهی از خاستگاه آن میتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
بر اساس یک قانون اقتصادی، خاستگاه قهوه شروع و سرآغاز هر چیزی است چراکه یک خاستگاه خوب برای مردم دنیا قهوهای باکیفیت و برای مردم محلی زندگیای بهتر را رقم میزند.
هرچه دانش مردم نسبت به خاستگاه قهوه و مشخصههای طعمی آن بیشتر شود، در صنعت قهوهی اسپشالیتی موفقتر خواهیم بود و مردم نیز قهوهای بهتر و مطابق با ذائقه و علاقهی خود خواهند نوشید. زمانی که قهوه به آنچه مردم از آن خاستگاه انتظار دارند برسد و طعمی استاندارد را ارائه دهد، این یک پیروزی بزرگ در صنعت قهوه است.
اما نباید از این نکته نیز، غافل شد که بااینکه کشور مبدأ و تولیدکنندهی قهوه میتواند خیلی چیزها راجع به مشخصات قهوه به شما بگوید، اما داخل هر کشوری هم مناطق متفاوتی با شرایط متفاوت میتواند حکمفرما باشد که منجر به قهوهای با عطروطعم متفاوت شود.