قهوه موریس– دانه قهوه کنیا یکی از بهترین قهوههای دنیاست که به لحاظ طعم، رایحه و بو و کیفیت بینظیر آن از شهرت بالایی برخوردار است. پرورش قهوه در این کشور نخستین بار در سال 1896 توسط کشیشهای کلیسا و مبلغان مذهبی آغاز شد. در حقیقت قهوه بعد از گردشگری، چای و باغداری چهارمین صنعت پرفروش کنیاست. دانه قهوه کنیا به خاطر عطروطعم و رایحه خوشبو و اسیدیته قدرتمندش ازجمله متعادلترین و درعینحال پیچیدهترین قهوههای اسپشالیتی در دنیاست.
تخمین زده میشود که 160 هزار هکتار زمین در این کشور زیر کشت قهوه باشد و این میزان کشت قهوه، کنیا را به شانزدهمین کشور صادرکننده قهوه در دنیا تبدیل کرده است.
در این یادداشت در خصوص این قهوه، طعم آن، نحوه دم کردن و بهترین روشهای دم کردن این قهوه و همچنین به مشخصات کامل آن میپردازیم.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه تک خاستگاه single-origin coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
پرورش و فروش دانه قهوه
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد، دانه قهوه برای نخستین بار توسط کشیشان کاتولیک رومی در کلیسای سنت آستین نزدیک نایروبی در کنیا پرورش داده شد.
کشت و پرورش قهوه از همان ابتدا در کنیا محبوب شد و در طی سالها تبدیل به یک کالای صادراتی شد.
گونههای قهوه در کنیا شامل عربیکا و روبوستا هستند.
قهوه عربیکا کنیا یک قهوه باکیفیت بالا، متعادل و ملایم است و در حقیقت بهترین دانه قهوه در تمام منطقه شرق آفریقاست که به سرتاسر دنیا فروخته میشود.
طعم این قهوه عموماً شیرین و با بادی بالاست و تهمزه میوهای مثل توت سیاه، لیموترش، ترنج و سایر مرکبات را دارد.
این در حالی است دانههای روبوستا که ذاتاً طعم تلختری دارند بیشتر به خاطر شرایط رشد و تولید آسانتر آن محبوب کشاورزان و تولیدکنندگان قهوه هستند.
برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya)
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
تولید قهوه در کنیا
کشور کنیا بهعنوان تولیدکننده برتر قهوه عربیکا در سرتاسر آفریقا شناخته میشود و دلیل آن به دلایلی برمیگردد که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد:
دما
قهوه کنیا در دمای 14 الی 26 درجه سانتیگراد بسیار خوب رشد میکند و گونه عربیکا تا دمای 30 درجه سانتیگراد را هم میتواند تحمل کند
و در مناطق آتشفشانی با آبوهوای معتدل و درجه دمای 15 الی 30 درجه سانتیگراد برای رشد قهوه بسیار ایدهآل است.
بارندگی
گونه عربیکا به میزان بارندگی بین 1000 تا 2000 میلیمتر در سال نیاز دارد.
بسیاری از مناطق زیر کشت قهوه در این کشور بارندگی بالایی در حدود 1000 تا 2000 میلیمتر دارند که بهخوبی در این مناطق توزیع شده است.
خاک
بیشتر مناطق زیر کشت قهوه در این کشور دارای خاکهای آتشفشانی و حاصلخیز هستند که برای رشد قهوه مناسب است.
خاکها بهخوبی زهکشی شده و داری pH بین 5.3 و 6.0 اسیدی هستند.
توپوگرافی
مناطق زیر کشت قهوه دارای خاکبرداری و زهکشی مواج با دامنههای تپهای و شیب ملایم است.
این شرایط هوادهی به گیاهان قهوه را بهخوبی فراهم میکند.
برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu)
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
ارتفاع
بیشتر مناطق در حال رشد قهوه دارای ارتفاعی بین 1600 و 1800 متر بالاتر از سطح دریا هستند که برای رشد گیاه قهوه بسیار مناسب است.
حملونقل
مناطق زیر کشت قهوه در این کشور جادههای خوبی دارند که امکان انتقال محصول به مراکز خرید و کارخانهها را فراهم میکند.
این امر همچنین به بازاریابی انواع دانه قهوه در کنیا نیز کمک میکند.
کارگر و نیروی کار
رشد و پرورش قهوه کاری پرزحمت است و نیاز به تعداد زیادی کارگر برای انجام کارها با دست و بدون ماشین دارد.
کاشت، مراقبت و رسیدگی و برداشت محصول در این حجم نیازمند نیروی کار فراوان و باتجربه است.
جمعیت متراکم در مناطق زیر کشت قهوه این کار را راحت کرده است.
برای خرید قهوه عربیکا سینگل اورجین arabica coffee single-origin
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بازاریابی و فروش دانه قهوه کنیا
این کشور دارای دو سیستم بازاریابی و فروش قهوه است: سیستم مزایدهای خریدوفروش و سیستم فروش مستقیم.
در سیستم مزایدهای خریدوفروش قهوه کنیا، خریداری که بیشترین قیمت را برای محصول یک مزرعه مشخص بپردازد در مزایده برنده میشود و بعد از برداشت، محصول را تحویل میگیرد.
قبل از برگزاری مزایدهها نمونه محصولات برای خریداران فرستاده میشود.
این مزایدهها برای فروش دانه قهوه در نزدیکی فصل برداشت بهصورت هفتگی و توسط انجمن قهوه کنیا برگزار میشوند.
فروش مستقیم که معمولاً به آن «پنجره دوم» گفته میشود، به یک نماینده بازاریابی نیاز دارد
تا مستقیماً با یک خریدار در خارج از کشور مذاکره کند و یک قرارداد فروش در هیئت قهوه امضا و ثبت برساند.
هیئتمدیره پس از بازرسی و تجزیهوتحلیل قهوه ازنظر کیفیت و ارزش، قراردادها را ثبت میکند.
دودسته از نمایندگان بازاریابی وجود دارد:
نمایندگان بازاریابی تجاری که برای اهداف تجاری خدمات ارائه میدهند و کشاورزان تولیدکننده قهوه که برای فروش قهوه خود دنبال مشتری هستند.
برای خرید قهوه تانزانیا کلیمانجارو tanzania kilimanjaro coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
درجهبندی دانه قهوه بر اساس کیفیت و سایز
در این کشور دانههای قهوه خیس پردازش میشوند و با توجه بهاندازه لوبیا قهوه طبقهبندی میشوند.
درجهبندی و طبقهبندی دانه قهوه کنیا بر اساس اندازه دانه قهوه درجه AA دارند.
در این درجهبندی که نماینده درشتترین دانههای قهوه است، گرانترین نوع دانه قهوه به شمار میروند.
درجه بعدی AB است که کوچکتر هستند و حدود 30 درصد کشت سالیانه قهوه در این کشور را تشکیل میدهند.
در حقیقت بالاترین درجه قهوه کنیایی Kenya AA است که بزرگترین دانههای قهوه این کشور به شمار میرود
و گفته میشود که روغنهای معطر بیشتری نسبت به سایر دانههای قهوه در جهان دارند.
بعد از آسیاب دانه قهوه به درجههای مختلف تقسیمبندی میشوند که ازنظر اندازه، شکل و وزن متفاوت هستند.
در این میان E بزرگترین درجه ازنظر اندازه است و «فیل» یا «پی بری» نامیده میشود.
این دانههای قهوه در داخل میوه خود بهجای دو دانه قهوه، یکدانه گرد و دایرهای شکل دارند
و مقادیر کمتری از کشت دانه قهوه کنیا را به خود اختصاص میدهند.
برای خرید قهوه اوگاندا uganda coffee
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
مشخصات طعم و عطر دانه قهوه
طعم:
دانه قهوه کنیا بسته به منطقهای که در آن رشد میکند عطروطعمهای مختلفی دارد
اما همانطور که گفتیم گونههای قهوه در کنیا شامل عربیکا و روبوستا هستند.
عربیکا کنیا یک قهوه اسپشالیتی یا تخصصی باکیفیت بالا، متعادل و ملایم است و در حقیقت بهترین دانه قهوه در تمام منطقه شرق آفریقاست.
طعم قهوه عربیکا کنیا عموماً شیرین و قوی است و تهمزه میوهای مثل توت سیاه، لیموترش، ترنج و سایر مرکبات را دارد.
عطر: عموماً پروفایلهای طعمی قهوه کلمبیا روشن و پاکیزه و دارای اسیدیته عمیق و طعم گرمسیری هستند
که دلیل این امر کشت قهوه در زمینهای آتشفشانی و حاصلخیز کشور کنیاست.
اگر بخواهیم در مورد عطر قهوه کنیا صحبت کنیم باید بگوییم رایحه دلپذیر آن با طعم مزههای شکلاتی مشخص میشود.
این در حالی است که در اغلب موارد عطر میوهها و گلهای تازه هم به مشام میرسد.
فرآوری: همانند بسیار از مناطق قهوه خیز دنیا، دانه قهوه کنیا هم قبل از فرآوری در مزرعه تحت پردازش مرطوب قرار میگیرند
و سپس در آفتاب خشک میشوند.
فرآوری دانه قهوه با استفاده از پردازش مرطوب سبب میشود تا دانه قهوه کنیا در مقایسه با سایر روشهای پردازش
شفافتر، تمیزتر و ازنظر طعم میوهایتر باشد.
برای خرید قهوه عربیکا کنیا (kenya)
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بهترین روشهای دم کردن قهوه کنیا
شاید برایتان جالب باشد که بدانید نوشیدن قهوه در کنیا فقط چند دهه قدمت دارد و هنوز که هنوز است، نوشیدن چای در کنیا محبوبتر از قهوه است؛
اما نوعی قهوه تلخ به نام «کاهاوا چونگو» که در فنجانهای مینیاتوری سرو میشود نوشیدنی تلخ موردعلاقه مردان مسن سواحیلی است.
این نوشیدنی تلخ که در کتریهای جنس برنج به نام چانگو و روی آتش زغال دم میکشد با هل و دارچین مزه دار شده و با خرما سرو میشود تاکمی از تلخی آن گرفته شود؛
اما مناسبترین روشهای دمآوری قهوه کنیا فرنچ پرس و اروپرس است تا عطروطعم نهایی آن بهخوبی حس شود.