خاستگاه و محل تولد قهوه، کشور اتیوپی است، اما شهرت قهوه اتیوپی نه به خاطر عنوان قدیمیترین قهوه در جهان است و نه به خاطر خاستگاه قهوه بودن؛ بلکه شهرت این قهوه به خاطر کیفیت و طعمهای منحصربهفرد آن است و بیراه نیست که آن را در گزینههای بالای لیست نوشیدنیهایی که باید قبل از مرگ نوشید، میبینیم. در این یادداشت درباره این قهوه و ویژگیهای آن میپردازیم.
قهوه اتیوپی، قدیمیترین قهوه در جهان – قسمت دوم
فهرست محتوا
Toggleقهوه اتیوپی؛ قدیمیترین قهوه در جهان که قبل از مرگ باید نوشید
بر اساس یک باور قدیمی گیاه قهوه بهعنوان یک گیاه بینالمللی قدیمی برای تهیه میوه قهوه، نخستین بار در قرن یازدهم میلادی توسط چوپانی اهل اتیوپی به نام «کالدی» کشف شد؛ اما دانههای قهوه در حدود سال ۵۷۰ بعد از میلاد برای نخستین بار کشت و مورداستفاده قرار گرفت. به گفته کارشناسان در کشور اتیوپی هزاران نوع درخت قهوه وجود دارد که هنوز از آنها بهرهبرداری نشده است. شرایط آب و هوایی مناسب در اتیوپی از یکسو و ارتفاع بالای مزارع قهوه از سطح دریا بهخصوص در مناطق جنوبی کشور از دیگر سو، شرایط ایده آلی را برای پرورش قهوهای مرغوب و منحصربهفرد ایجاد کرده است.
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید یک yirgacheffe coffee g1 بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بد نیست بدانید در بسیاری از مزارع اتیوپی به علت داشتن خاک غنی، قهوه بدون استفاده از مواد شیمیایی و آفتکشهای مرسوم در دیگر مناطق قهوه خیز جهان، کشت داده میشود و یا میزان استفاده از آنها بسیار کمتر از نقاط دیگر است. معمولاً انتظاری که از پروفایل طعمی و عطری قهوه اتیوپی میتوان داشت، قهوهای با نتهای میوهای و رایحههای گلی است؛ دقیقاً رایحهای شبیه لوکسترین عطرهای دنیا.
ازجمله مشخصات قهوه اتیوپی این است که دانههای قهوه اتیوپی به علت رشد در ارتفاع بالایی از سطح دریا معمولاً اسیدیته بالا دارند و ازلحاظ بادی (تنواری) سبک یا متوسط طبقهبندی میشوند. قطعاً اگر پیچیدگی پروفایل طعمی در انتخاب قهوه، شرط انتخاب باشد، قهوه اتیوپی جزو اولین انتخابها خواهد بود. در حال حاضر اتیوپی پنجمین تولیدکننده قهوه در دنیا ازلحاظ میزان تولید است که تقریباً نیمی از این تولید مصرف داخلی دارد.
برای خرید قهوه یورگاچف (قهوه یرگاچف) گرید دو yirgacheffe coffee g2 بر روی تصویر زیر کلیک کنید
فرآوری طبیعی قهوههای اتیوپی قدیمیترین قهوه در جهان
اکثر قهوههای اتیوپی به عنوان قدیمیترین قهوه در جهان به روش طبیعی فرآوری میشوند که این امر شاید به دههها قبل برمیگردد.
هرچند فرآوری شسته یا خیس با تجهیز ماشینآلات پیشرفته این نوع فرآوری در چند سال اخیر رشد روزافزون داشته است.
بهطور خلاصه پروفایل طعمی ایجادشده در قهوه اتیوپی در این دو نوع فرآوری به شرح زیر است:
طبیعی: طعمهای میوهای از مرکبات گرفته تا آناناس و توتفرنگی، نتهای شرابی و انواع میوههای خشکشده مانند بلوبری، انگور و کشمش به همراه تنواری متوسط و متوسط رو به بالا.
شسته شده: عطر گل بهخصوص یاسمین، رز، ماگنولیا و تنواری متوسط و متوسط رو به پایین و اسیدیتی شفاف.
علاوه بر این نتهای شکلات تلخ نیز در قهوههای اتیوپی مشهود است.
با توجه به پروفایل طعمی و عطری گفتهشده، قهوه اتیوپی همواره بهعنوان قهوهای برای عصارهگیری به روشهای دستی مانند وی شصت، کمکس و…بسیار مناسب است.
برای خرید قهوه عربیکا اتیوپی لیمو (limu) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
ترجمه و تلخیص از قهوه موریس
برای خرید قهوه بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای دانلود اپلیکیشن قهوه موریس morris coffee app
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
جهت دریافت لیست قیمت قهوه
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای مشاهده صفحه قهوه موریس در اینستاگرام
بر روی تصویر زیر کلیک کنید
برای خرید قهوه و عضویت در کانال تلگرام قهوه موریس
بر روی تصویر زیر کلیک کنید