قهوه موریس – پایداری در صنایع خاص قهوه و بستهبندی قهوه موضوع مهمی است. در سال 2018، سازمان ملل پیشبینی کرد که اگر مصرف و مدیریت پسماند تغییر نکند، جهان تا سال 2050 میزبان حدود 12 میلیارد تن زباله پلاستیکی خواهد بود.
مشاغل قهوه در سراسر جهان بر ایجاد اقتصادی پایدارتر و مدور تمرکز کردهاند. آنها این کار را با افزودن ارزش به محصولات و موادی که استفاده میکنند، انجام میدهند.
آنها همچنین در جایگزینی بستهبندیهای یکبار مصرف با راهکارهای “سبزتر” پیشرفت کردهاند.
ما میدانیم که بستهبندی یکبار مصرف تهدیدی برای اکوسیستم جهانی است.
بااینحال، روشهایی وجود دارد که میتوان استفاده از بستهبندی یکبار مصرف را به حداقل رساند.
این موارد شامل جلوگیری از مواد مبتنی بر سوخت و بازیافت بستهبندیهایی است که از قبل در گردش است.
فهرست محتوا
Toggleبرای خرید قهوه 100 درصد عربیکا 100% arabica coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بستهبندی پایدار چیست؟
بستهبندی حدود 3٪ از کل کربن موجود در زنجیره تأمین قهوه را تشکیل میدهد. اگر بستهبندی پلاستیکی بهدرستی منبع، تولید، حملونقل و دور ریخته نشود، میتواند برای محیطزیست مضر باشد.
برای اینکه واقعاً “سبز” باشد، بستهبندی باید بیش از اینکه قابل بازیافت یا استفاده مجدد باشد انجام شود و کل زندگی و فرآیند آن باید پایدار باشد.
تأثیر بستهبندی و مواد زائد پلاستیکی بر محیطزیست به این معنی است که تحقیقات گستردهای در مورد گزینههای سبزتر انجامشده است.
در حال حاضر، تمرکز بر استفاده از مواد اولیه تجدید پذیر، کاهش اثر کربن از طریق تولید و استفاده مجدد از مواد ایمن در پایان عمر محصول است.
برای خرید قهوه ترکیبی blending coffee بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بستهبندی معمولاً بهصورت سفتوسخت یا انعطافپذیر تعریف میشود. بستهبندی انعطافپذیر شامل کیف، کیسه و آستین است،
درحالیکه بستهبندی سخت شامل جعبههای ثابت، پالتها و جعبهها است.
درحالیکه بستهبندی سفتوسخت میتواند پشتیبانی و محافظت بیشتری داشته باشد، بستهبندی انعطافپذیر بهطورکلی پایدارتر است.
ازآنجاکه از مواد اولیه کمتری برای ایجاد بستهبندی انعطافپذیر استفاده میشود، از اثر کربن و آب کمتری برخوردار است
و درنهایت به دفن زباله کمک میکند.
بیشتر کیسههای قهوه که توسط رستورانهای مخصوص ارائه میشوند از بستهبندی انعطافپذیر ساخته میشوند؛
بنابراین، چه کار دیگری میتواند برای پایدارتر کردن بستهبندی خود انجام دهند؟
قهوه خود را ایمن و پایدار نگه دارید
بستهبندی باکیفیت میبایست از دانههای قهوه موجود در مدت حداقل 12 ماه محافظت کند (حتی اگر قهوه ترجیحاً قبل از این مدت مصرف شود).
ازآنجاکه دانههای قهوه متخلخل هستند، رطوبت را بهسرعت جذب میکنند.
هنگام نگهداری قهوه، باید آن را تا حد ممکن خشک نگه دارید.
اگر حبوبات رطوبت را جذب کنند، درنتیجه کیفیت فنجان شما آسیب میبیند.
علاوه بر رطوبت، باید دانههای قهوه را در بستهبندی ضد هوایی نگه دارید که از آنها در برابر نور خورشید محافظت کند.
بستهبندی همچنین باید محکم و مقاوم در برابر سایش باشد.
برای خرید قهوه مناسب برای لاته آرت Latte Art بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بستهبندی قهوه چندلایه
ساختارهای چندلایه در محافظت از دانههای قهوه مؤثرتر از ساختارهای تک لایه هستند.
یکلایه از مواد معمولاً مقاومت لازم را ایجاد نمیکند، بنابراین بستهبندی انعطافپذیر حداقل دولایه دارد.
جدیدترین مجموعه کیسههای قهوه کاملاً قابل بازیافت دارای یکلایه پلیاتیلن با چگالی کم (LDPE) و یکی از اتیلن وینیل الکل (EVOH) است که بهعنوان سدی در برابر اکسیژن عمل میکند.
بااینحال، ساختارهای چندلایه میتوانند برای کاربران نهایی کمی گیجکننده باشند.
وقتی دو ماده مختلف در یک بستهبندی وجود داشته باشد، غالباً باید آنها را برای بازیافت و دفع صحیح جدا کرد.
یک مثال متداول، فویل آلومینیومی درون کیسه پلیاتیلن (PE) است.
برای خرید قهوه سیمون 90 درصد عربیکا (simon coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
چسب بین این دو ماده باعث جدا شدن و پردازش آنها میشود. این امر بر نحوه جمعآوری و بازیافت آنها تأثیر میگذارد.
در بعضی موارد، ممکن است به این معنی باشد که آنها درنهایت به محل دفن زباله میروند یا باید سوزانده شوند.
هنگام انتخاب بستهبندی قهوه چندلایه، مهم است که اطمینان حاصل کنید که همه اجزا بهطور کامل قابل تجزیه بیولوژیکی، قابل جمع شدن و یا قابل بازیافت هستند.
تأکید میکنیم که این فقط به لایهها، بلکه به جوهرها و برچسبها نیز مربوط نمیشود.
برای خرید قهوه پاندورا 80 درصد عربیکا (pandora coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
از کدام مواد باید استفاده کنید؟
دو مورد از محبوبترین “مواد سبز” مورداستفاده برای تهیه کیسههای قهوه کاغذ کرافت است.
این گزینههای آلی از تفاله چوب، پوست درخت یا بامبو ساخته میشوند.
اگرچه این مواد بهتنهایی قابلتجزیه بیولوژیک و قابل کمپوست هستند، اما به خاطر داشته باشید که برای محافظت از لوبیا به لایه داخلی و دوم احتیاج دارند که معمولاً از پلاستیک ساخته میشود.
بااینحال، هنوز گزینههای بستهبندی قابلتجزیه یا تجزیهپذیر 100٪ هنوز در دسترس نیستند.
فقط حدود 60٪ از مواد مورداستفاده برای ساخت این کیسههای قهوه از بین میرود.
40٪ باقیمانده شامل لایههای غیر قابل تجزیه زیست، شیرهای گاز زدایی و سیستمهای آببندی است که باید برداشته شوند و بهطور جداگانه در سطل آشغال قرار گیرند.
برای خرید قهوه ماکیا 80 درصد عربیکا (makia coffee) بر روی تصویر زیر کلیک کنید
بهترین گزینه چیست؟
بنابراین، کدام بستهبندی سازگار با محیطزیست برای شما بهتر است؟
خوب، این به دو چیز برمیگردد: نیازهای شما و توانایی مدیریت پسماند که در دسترس دارید.
برای مثال اگر تسهیلاتی که برای پردازش یک ماده خاص استفاده میکنید بسیار دور باشد، مدتزمان طولانی حملونقل باعث افزایش اثر کربن شما میشود.
در این صورت، بهتر است موادی را انتخاب کنید که بتوانند با خیال راحت در منطقه شما پردازش شوند.
یک کیسه کاملاً قابل بازیافت میتواند راهی عالی برای به حداقل رساندن تأثیرات محیطی شما باشد.
روش دیگر، شما میتوانید به دنبال کیسهای باشید که مواد تجزیهپذیر و قابل بازیافت را با هم ترکیب کند.
بستهبندیهای از جنس کرافت یکی از بهترین گزینهها در این میان هستند.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
ترجمه و تلخیص از قهوه موریس