خرید دستگاههای اسپرسو خانگی نیز دقیقاً مانند بقیه بخشهای قهوه، بهطور قابلتوجهی تکامل یافته است. درحالیکه بسیاری از این تغییرات همان چیزی است که انتظار میرود (بهعنوانمثال راحتی بیشتر و اتوماسیون بیشتر)، برخی دیگر بر ایجاد اسپرسوی خوب برای مصرفکننده قهوه خانگی بیش از هر زمان دیگری متمرکز شدهاند.
بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تغییر دستگاههای اسپرسو خانگی، من با کریستین بدون از فیلیپین و Lauro Fioretti از تیم دانش و آموزش در گروه Simonelli صحبت کردم که در ادامه با هم میخوانیم:
فهرست محتوا
Toggleتغییرات عملکردی در دستگاههای اسپرسو خانگی
درحالیکه در چند سال گذشته همه نوع تغییرات ایجاد شده است، اما یک پیشرفت عمده در دستگاههای اسپرسو خانگی اتفاق افتاده است: استخراج اکنون از کیفیت بالاتری برخوردار و مقرونبهصرفه تر از گذشته است.
حتما بخوانید: تاریخچه و تکامل دستگاه های اسپرسو
این پیشرفتهای خاص شامل بهبود پایداری دما از دیگ بخار به سر گروپ و سیستمهای فشار مطمئن و پایدارتر است. فراتر از این، بهطورکلی درجه کنترل بهتری نیز وجود دارد. اکنون ماشینآلات خانگی این قدرت را به مصرفکنندگان میدهند که از طریق روشهای مشخصتری بر متغیرهای تولید دم خود تأثیر بگذارند. بهعنوان مثال، عملکرد اختصاصی قبل از تزریق در دستگاههای اسپرسو خانگی در سالهای اخیر بهطور قابل توجهی رایج شده است.
تغییرات کاربردی در هنگام تزریق
قبل از تزریق جایی است که دستگاه درست قبل از شروع استخراج، آب را با فشار کم (حدود 2 تا 4 بار) در دستگاه اسپرسو توزیع میکند. هنگامیکه آسیاب قهوه را خیس میکنید، در اثر وارد شدن فشار کامل، ضخامت قهوه آسیب میبیند یا آشفته میشود.
این امر باعث کاهش خطر استخراج ضعیف و بهبود مشخصات حسی اسپرسو میشود. در راستای تمرکز فزاینده بر روی قبل از تزریق، پروفایل جریان و فشار نیز در دستگاههای سطح بالاتر قابل دسترسی تر است.
شیرهای قابل تنظیم بین دیگ و سر گروپ به کاربر این امکان را میدهد تا ضمن تنظیم فشار، سرعت و زمان عبور آب از داخل گودال را نیز کنترل کند. این تنظیمات را میتوان بهطورمعمول از طریق یک صفحه لمسی یا برنامه انجام داد و به باریستاهای خانگی اجازه میدهد سطح خاصی از اسیدیته، بادی و شیرینی را بهراحتی مشخص کنند یا با پروفایلهای عطروطعم قبلاً کشف نشده آزمایش کنند.
صرفهجویی در وقت
روند نوظهور دیگری که در طراحی دستگاه اسپرسو خانگی موردتوجه قرار دادهایم، تمرکز بر صرفهجویی در وقت است. توزیع بهتر گرما به این معنی است که ماشینهای بیشتری مدتزمانی را که باریستاهای خانگی باید بین عصاره گیری قهوه و بخار دادن شیر منتظر بمانند، به حداقل میرسانند.
برای بیشتر ماشینهای جدید، این زمان انتظار یا کاملاً کاهش یافته یا از بین رفته است. این بیشتر به دلیل افزایش ظرفیت دیگ بخار و بهبود سیستمهای مبدل حرارتی است.
برای خرید قهوه اسپرسو espresso coffee بر روی لینک مقابل کلیک کنید
این فنآوریها فشار و دما را در مدت طولانیتری در دیگ بخار حفظ میکنند، به این معنی که آب سرد نمیشود. این باعث میشود دستگاه برای مدت طولانیتری گرم شود و درعینحال انرژی نیز صرفهجویی شود.
ارتقا در نازل بخار
سرانجام، یک حرکت قابل توجه به سمت فنآوری بهبود یافته عصای بخار است. حرکت خاصی به سمت نازلهای بخار لمسی دوجداره و خنک در دستگاههای خانگی جدید انجام شده است.
اینها برای کاربران خانگی (که ممکن است بهاندازه باریستاهای حرفهای باتجربه نباشند) بهطورکلی ایمنتر هستند زیرا احتمال اینکه خودشان را بسوزانند کمتر است. قدرت و کنترل در فناوری نازل بخار نیز طی چند سال گذشته چندین مورد بهروز شده است. این از یک میکرو فوم سازگار، پایدار و با کیفیت بالاتر برای طیف وسیعی از نوشیدنیها پشتیبانی میکند.
تمرکز تولیدکنندگان بر تولید دستگاههای اسپرسو خانگی
Lauro Fioretti بیش از 20 سال تجربه بهعنوان یک تکنسین در بخش قهوه دارد. وی در حال حاضر دورههای آموزشی درزمینهٔ خدمات فنی را انجام میدهد و در مدیریت پروژه، توسعه ماشینآلات و آسیاب با گروه Simonelli کار میکند. او میگوید که تمرکز اخیر تولیدکننده ماشینهای اسپرسوساز بر تقاضای روزافزون مخاطبان مصرفکننده خانگی بوده است.
اگر با نحوه کارکرد دستگاه اسپرسو آشنایی ندارید؛ حتما مقاله ی طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه را مطالعه کنید.
مدتهاست که آگاهی از محیطزیست و مصرفکنندگان خانگی در دستور کار این بازار قرار گرفته است و بهحق نیز به اولویت تولیدکنندگان تبدیل شده است. علاوه بر ترکیب فنآوری سازگار با محیطزیست (مانند سیستم مدیریت قدرت بهینهسازی موتور جدید Eagle One Prima’s)، Lauro خاطرنشان میکند که طول عمر دستگاه برای مشتریان خانگی و حرفهای در اولویت است.
وی توضیح میدهد: «این چیزی نیست كه شما برای دو یا سه سال استفاده كنید و سپس یك جدید بخرید و پلاستیك بیشتری ایجاد كنید. ما سعی میکنیم چیزی را بسازیم که محکم و حرفهای باشد … چیزی که بتواند سالها دوام داشته باشد.»
محدودههای قیمت و تغییر آنها
کریستین بیش از ده سال تجربه کار در دستگاههای اسپرسو کوچکتر دارد. او میگوید که باوجود دامنه تغییرات ذکرشده، قیمتهای دستگاه اسپرسوی خانگی تا حد زیادی مشابه مانده است.
زیر 500 دلار آمریکا
انتخاب در این محدوده قیمت بسیار محدود است. شما میتوانید دستگاههای نیمه اتوماتیک بیشتر از اتوماتیک کامل و همچنین دستگاههای اسپرسو دستی یا اهرمی کمتر متداول را داشته باشید.
بااینحال، یک نتیجه اصلی برای این محدوده قیمت وجود دارد:
استخراج بهاحتمالزیاد در ماشینآلاتی که هزینه آنها کمتر از 500 دلار است، سازگارتر است؛ بنابراین مصرفکنندگان تخصصی قهوه قادر خواهند بود تفاوت قابلتوجهی در کیفیت را تشخیص دهند.
ویژگیها بهاحتمالزیاد محدود خواهند بود، استخراج ممکن است ضعیف یا ناسازگار باشد و شما بهطورکلی برای ایجاد اسپرسوی با کیفیت کافی شاپ میبایست تلاش کنید.
یکی دیگر از نگرانیهای مهم، طول عمر است. در صورت استفاده منظم از ماشینآلات موجود در این دسته ارزانقیمت، ممکن است بیش از چند سال دوام نداشته باشند، خصوصاً دستگاههایی که در انتهای پایینتر لیست هستند.
سرانجام، در ابتدا اغلب هزینههای بیشتری صرف خواهد شد،
زیرا دستگاهی با کیفیت ساخت بهتر، دوام بسیار طولانیتر است و هزینه اولیه بیشتر خود را بهمرورزمان پس میدهد.
برای خرید قهوه عربیکا 100 درصد بر روی تصویر زیر کلیک کنید
500 تا 1200 دلار آمریکا
این دستگاههای اسپرسو خانگی استاندارد هستند و استخراج قابلاعتماد و شیر بخار را در سطح خوبی ارائه میدهند.
گرچه ممکن است برای دم آوری تعداد زیادی شات قهوه در مدتزمان کوتاه مناسب نباشد، اما گزینه خوبی برای مصرفکنندگان خانگی است که میخواهند اسپرسوی با کیفیت باریستا را در خانه بنوشند.
با این قیمت، میتوانید بهطورکلی انتظار نوعی کنترل PID، یک دیگ بخار (بهطورمعمول اما نه همیشه) و نسبتاً کمتری را داشته باشید.
همچنین باید توجه داشته باشید که حتی اگر یک دیگ بخار از این قیمت بیشتر از دو دیگ بخار باشد، نگاه داشتن گرما در دستگاههای اسپرسو خانگی بهتر از همیشه است.
بعضی از ماشینآلات (مثلاً Rancilio Silvia Pro) با نمایشگر دیجیتال و سایر ویژگیهای خودکار یا دیجیتالی ارائه میشوند. علاوه بر این، درحالیکه آسیابهای سوراخدار یکپارچه در این قیمت کمتر مشاهده میشوند، میتوان آنها را یافت (بیشتر در انتهای بالای فهرست).
نمونههای دیگری بهجز Rancilio Silvia شامل Gaggia Classic Pro، ECM Casa V و Barista Pro توسط Sage / Breville است.
دستگاههای اسپرسو 1200 تا 3500 دلار آمریکا
ماشینآلات در این محدوده قیمت، اسپرسو با کیفیت بالاتر ارائه میدهند که معمولاً به دلیل افزایش ثبات دما است. دیگهای دوتایی و آسیابهای یکپارچه نیز در این فهرست رواج بیشتری مییابند.
بیشتر دستگاههای تک گروپ Rocket Espresso در این دسته قرار میگیرند که Appartamento یکی از محبوبترینها است. این سیستم از یک سیستم دیگ بخار تبادل گرما با یک سر گروپ گرم شده استفاده میکند و امکان کنترل دستی کامل بیشتر متغیرهای دم را فراهم میکند. طراحی فولاد ضدزنگ و اندازه جمعوجور آن به این معنی است که در اکثر آشپزخانهها مناسب است.
نمونههای قابلتوجه دستگاههای اسپرسو دیگر عبارتاند از:
Lelit Bianca با سیستم دو دیگ بخار و مبدل حرارتی
دیگ بخار Dual توسط Sage / Breville، با دو دیگ بخار، PID و یک دیگ بخار جداگانه
ECM Mechanika V با مبدل حرارتی، PID و سرگروه E61
Profitec Pro 300 با سیستم دو دیگ بخار و PID
Nuova Simonelli Oscar II نیز در این دسته جای میگیرد که دارای مبدل حرارتی، برنامهنویسی حجمی و پورتافیلتر 58 میلیمتری است.
در کنار این، شما دستگاه دیگری دارید، Nuova Simonelli Musica که دارای مبدل حرارتی، فیلتر پورت 58 میلیمتری و برنامهریزی قبل از تزریق است.
هر دو بهخوبی ساخته شدهاند و میتوانند بهطور مداوم در کافههای کوچک و پنجرههای بازشو مورداستفاده قرار گیرند، اما در محیط خانه کاملاً کارآمد هستند.
برای خرید قهوه جامائیکا jamaica coffee بر روی لینک مقابل کلیک کنید
دستگاههای اسپرسو 3500 تا 11000 دلار آمریکا
برای باریستاهای خانگی خبره، فراتر از محدوده قیمت میان ردههای مختلف، میتوانید بیشتر هزینه کنید تا واقعاً به قله آنچه اسپرسو سازهای خانگی ارائه میدهند برسید. این نقطهای است که این ماشینها شروع به رسیدن به سطح عملکرد تجاری میکنند.
این دستگاهها میتوانند شیر اسپرسو و بخار را در بالاترین سطح عملکرد استخراج کنند و برای کافیشاپهای کوچکتر و همچنین مصرفکنندگان خانگی بسیار اختصاصی مناسب است.
اکثر این دستگاههای اسپرسوی پیشرفته شامل نمایشگرهای یکپارچه، سیستمهای زمانبندی و کنترلهای طراحیشده ارگونومیک هستند که به کاربر کنترل دقیق متغیرهای دم آوری خود را میدهند.
نمونههایی از دستگاههای اسپرسو که در این گروه عبارتاند از:
Nuova Simonelli Appia Life با برنامهریزی حجمی، سیستمهای قبل از تزریق و عصای بخار هوشمند
Victoria Arduino Eagle One Prima با NEO، سیستم دیگ بخار سازگار با محیطزیست و عملکرد برنامه
La Marzocco Linea Mini با سیستم دیگ بخار دوگانه، PID و فناوری قبل از تزریق
La Marzocco GS3 با سیستم دیگ بخار دوگانه، فناوری قبل از تزریق، PID و کنترل دما
استودیو Dalla Corte با PID، پروب دما، عصای بخار لمسی خنک، دیگ بخار 1.5 لیتری
Slayer Single Group با دیگ بخار سیم پیچ پیش گرمایی تک کنترلشده با PID، فناوری پروفایل فشار و کنترل سر گروپی دسته سه پایه
سخن پایانی
در شش سال گذشته، دستگاههای اسپرسوی خانگی از نظر بهبود عملکرد و توسعه فناوری، مسیری طولانی را طی کردهاند. این تغییرات شامل سیستمهای پیشرفته تبادل حرارت، میلههای بخار سردتر، طراحی دیگ بخار بهبودیافته و حرکت گستردهتر به سمت رابطهای دیجیتال است. این موارد از تعدادی از روندهای گسترده در بخش قهوه، ازجمله پایداری محیطزیست، بازده انرژی و طول عمر تجهیزات الهام گرفته شده است.
همچنین اگر با انواع متداول قهوه سازها آشنایی ندارید حتما مقاله ی آشنایی با انواع قهوه ساز ها را مطالعه نمایید.
درنهایت، بهترین دستگاه اسپرسو برای شما به بودجه و سطح تجربه شما بستگی دارد. اگر تازه کار خود را شروع میکنید، ممکن است یک ماشین سطح پایین مناسب باشد. در مقابل، برای باریستای متخصص خانگی، یک تجهیزات پیچیدهتر میتواند همان چیزی باشد که شما نیاز دارید.